Finally

Kvällen hemma hos mig på lördag blev lång, händelserik och jättekul! Det kom lite olika människor på besök senare mot kvällen och klockan 2 gick vi som ännu var kvar ut. Efter franskisar på Catello mitt i natten orkade vi fara iväg på efterfest ännu till klockan 7 på morgonen. Halv 10 var jag hemma i egen säng. Hops.

Pga den korta sömnen jag sedan fick var krafterna helt borta resten av söndagen. Beställde pizza hem, for på en serendidejt med flickorna och sedan blev det mys framför tv:n med Fifa och film. Nu ligger jag i sängen, men ska snart hoppa upp i duschen eftersom det faktist är nyårsafton idag! Kl 2 far vi iväg till Borgå på bröllop. Min äldsta kusin ska både gifta sig och få barn så småningom. Grattis till honom och hans blivande fru och ett gott nytt år till er alla andra!


En lördag med tjejerna

 
Ett par till nya örhängen. Köpte dem igår i Gina. Hade annors en superkul dag i stan med Pau och Josefin som också hängde med oss senare. Mumsade på Fazer's café, åt Mövenpick glass och kom hem med ganska mycket fina saker! Haha, julklappspengarna börjar vara slut snart.. Nå till lite kul ska de väl ännu räcka! 
 
Var riktigt ute på en lång morgonlänk med hunden idag när jag vaknade klockan 11. Den lilla sötisen har blivit rätt så lat, fick verkligen släpa honom efter mig hela vägen och stanna gjorde vi varannan minut. Nu måste jag gå i en dusch och fixa här hemma. Redan om några timmar börjar mina tjejer komma hit. Får se hur den här kvällen slutar :) Jag vet bara en enda sak och det är att vi ska ha roligt!

Lutfisk och fredag

Steg just upp och var i en dusch. Nu ska vi äta lutfisk här hemma hos familjen Rosenström, mums. Sedan måste jag springa iväg till tåget som går kl 1!
 



Ett par nya örhängen jag köpte igår i Glitter
och Laku som har rakat framben efter ett besök hos veterinären. Stackarn fick både värkmedicin, antibiotika och dropp.

Nattinlägg

Tänkte blogga så här klockan halv tre på natten, men är allt för trött för att skriva något vettigt och dessutom på lite dåligt humör. Ligger i min säng med syster och mumsar choklad och lyssnar på musik samt textar med min gullegumma :)

Var i Åbo och shoppade idag och imorgon blir det i Helsingfors med Pau! Nu gonatt och kram. En bild på min minsta sötis.


Ted Baker

Har spelat tank trubble med syster nu så här på kvällen och gråtit av skratt. Lovade lillebror att han får väcka mig imoron på morgonen så att vi hinner se på en film innan vi far iväg till farmor och farfar. Ångrar mig lite nu eftersom han vaknar före klockan 07.00 och just nu är klockan nästan 02.00.. Betyder fem timmar sömn, jess.

Fixade ihop ett litet bildcollage med telefonen på min nya plånbok. Den är så söt att jag dör!


Julafton och så

Firade som vanligt jul i Borgå med närmaste släkten. Lika mysigt som vanligt. Är nu hos pappa och ska fira jul med honom och resten av hans sida av släkten på onsdag. Jee mera paket! Höhö. Skulle kunna skriva något extremt moget om att julklappar inte betyder så mycket egentligen och att det är tanken som räknas, men shiiet vad kul det är att få dem! Jag är lite fånig och barnslig jag vet, men det får man också vara. Om ni vill veta vad jag fått i julklapp hittills så: Plånbok från Ted Baker (vilket var det enda jag önskade mig..), jättebra hårprodukter, två nya sport bh:n, en pyjamas, Iphoneskal, såndär sak som man har för ögonen när man sover haha, någo smycken, dynvar och påslakan, yllesockor, body lotion, pengar och choklad för resten av året. Jättefina paket och inget onödigt. Tack alla! Av mamma så fick jag ju också Frankfurtresan och SHM till "julklapp" typ.

Imorgon ska jag ta det riktigt lugnt. Senare mot kvällen blir det kanske en träff med bästa kusin. Försöker blogga också om jag hinner. Nu lägger jag in några oseriösa bilder från idag och sedan är det gonatt!


Outfit och några egobilder



Hade good hairday idag, åtminstone tidigare, så det var kul att ta bilder på sig själv. Hehe. Allt jag har på mig är nytt från idag då vi var och shoppade i Ekenäs. Snart ut med vännerna till Abc på en kaffe eller någo. En hanbollsmatch har jag också hunnit vara på idag med mamma.

SHM och julfest

Okej. Uppdaterar bloggen igen ett varv då. Igår for vi med tjejerna in till stan där vi åt på restaurang (kinesisk ofc.. höhö) innan vi drog iväg till Hartwall för att se på Swedish House Mafia. Nog måste jag ju säga att de tre killarna ägde hela stället fastän de tog upp så pass lite plats på scen. Det var feelis i hela hallen och alla stod och shakeade loss. Extra plus ska de ha för de skitcoola ljuseffekterna!
 
 
Alla bilder är tagna från videon jag spelade in. Därför är kvalitén lite sämre.. Men stor skillnad. Ni ser i alla fall hurdan feelis det var där! Jättekul kväll :)
 
Bra feelis var det också idag på skolans julfest. Alla hade helt superbra program, speciellt lärarna var otroligt roliga! Själv var jag med i en grupp där vi var sammanlagt 9 tjejer från oss fortsättare - Vi hade en dansshow där vi försökte bjuda på oss själva och jag tycker nog att vi lyckades med det ganska bra. Bl.a. dansade vi till Call Me Maybe, Gangnam Style och Dansa pausa. Före programmet började åt vi julgröt och då var jag ännu finklädd, sedan bytte vi om till våra scenkläder. Synd bara så hann jag inte ta någon bild på festkläderna, tyckte själv att hade lyckats få ihop en fin look.
 
Körde även för första gången inne i stan idag. Gick väl helt okej förutom ett hjul i en snöhög i ett skede.. Någo små pojkar som gick utanför skrattade åt mig och när jag kom loss applåderade dom. Pff. Men här får jag faktist skylla till en viss del på mamma. Hon både skrek och så skrek hon helt underliga instruktioner åt mig. Bäst går det när jag helt får sköta saker och ting själv. Imorgon blir det mera körande! Och jo, det är ganska kul att köra bil, men inte riktigt lika lätt som jag trodde :)

Genomgång

Tänkte egentligen göra ett inlägg med bilder från det gångna året, men mina bilder är verkligen huller om buller på datorn så det orkar jag inte med just nu i alla fall. Hittade en bild som beskriver en stor del av året i alla fall!
 
 
Haha. Man kan lugnt säga att det har blivit en hel del festas med de här tjejerna. Och ni andra, döm oss inte för att vi lever livet och har kul medan vi ännu kan. Osvosv blabla. Ta det lugnt och bete sig ordentligt hinner man göra resten av livet. Inte idag.
 
Fixade just ihop ett diagram över mitt mående 2012. Lite missvisande på endel ställen, men så här har det varit i stort sett. Tror att det var bra för mig själv att rita upp det här och gå igenom saker som hänt och fundera över hur jag har mått. Orkar inte börja förklara här nu varför det ser ut som det gör, de som känner mig vet säkert ungefär.
 
 
Var dessutom till läkaren idag. Kom överens om att jag ska försöka sluta äta min medicin. Har försökt förut, men inte klarat av det. Men hej, tredje gången gillt, eller hur?! Har trots allt ätit den i över fyra år nu.. Om ca 3 månader vet man om jag kan sluta helt eller inte.

All I wanna do is spend a little time with you

Tänkte uppdatera bloggen hastigt. Stannade hemma idag från skolan, har mått jättedåligt hela dagen. Vad är det nu för fel på mig? Nå jag har fått sova ordentligt nu så mår förhoppningsvis bättre imorgon.

På lördagkväll fick jag besök hem till mig av finaste tjejerna plus några killar. En myskväll blev plötsligt till en mindre fest.. Precis som det brukar gå då alltså. I säng var jag först klockan 5. Igår gjorde jag inget annat än att ta en kort promenad i snöyran, duscha och så blev det en riktig myskväll senare :)


Har också fått en hel bunt nya favoritlåtar de senaste veckorna. Kolla min Spotifylista om ni vill veta vad jag lyssnar på! En av de bästa är i alla fall Figure 8 av Ellie Goulding. Också låten In Love with The World av Aura Dione spelas hela tiden här, fast den är redan över ett år gammal? Jaja. Nu ska jag laga plättar och räkna matematik.

Mamma har pyntat lägenheten

Som tur finns det åtminstone inga röda, fula bollar i granen.. :)


Skön fredag

Efter skolan gick jag med några tjejer från skolan till Lilla Hembageriet som har bytt lokal till en större och finare. Det var faktist trevligt där! Sedan hem via butiken där jag köpte sallad och grillad kyckling. När mamma kom hem for vi ut i mörkret och övningskörde en stund. Riktigt kuul, har till och med lärt mig att backa sakta och fint..
 
Besökte Knäppen på kvällen där jag åt sniglar till förrätt och sedan lövbiff. Efterrätt fanns det faktist inte plats för efter det mera. Imorgon har jag planerat in julshopping med mamma i Ekenäs, övningskörning och Miss Raseborg med tjejerna. Kvällen är ännu helt utan program?!
 
 
Mums. Det enda nyttiga jag har ätit den här veckan. Hops.

Four

 
Mina nya röda, fina byxor från Only. Sitter jättebra på och är passligt höga. De har legat i skåpet ett par veckor nu, så invigde dem idag. Haha, observera katten uppe på ena bilden.
 
Svar: Iphoneskalet nedan köpte jag när vi var i Frankfurt, i New Yorker var det visst.

Inferno version

Nya mjukisbyxor, myssockor och nytt Iphoneskal.

En apa som liknar dig

Skulle just publicera ett långt inlägg om hur skit killar är. Hur dom aldrig kan bete sig och alltid bara är i vägen. Hur dom så lätt kan förstöra våra liv genom att låta oss bli förälskade i dem. Blablabla. Men jag tror vi får nöja oss med en lite kortare och mindre argsint variant.
 
Alla tycks ha pojkvänner för tillfället medan jag försöker att undvika dem så bra det bara går. Jag har faktist annat för mig än att ägna all min fria tid åt någon pojkvän som bara sviker och sårar en till slut. (Jaja det stämmer väl inte alltid, men ändå!) Jag vill veta vad jag ska göra med mitt liv innan jag kan räkna med någon annan i det. Just nu kan jag inte se mig själv bo kvar här i Finland i framtiden och hur skulle det då gå om jag har en pojkvän här som håller mig kvar?
 
Klart att jag önskar mig den perfekta mannen, men han och mina ofödda barn får vänta där ute någonstans tills jag är redo. Haha. Nu ska ni se att jag redan om någon månad hittar en kar åt mig..
 
Fina Frankfurt
 
Har läst på prov hela eftermiddagen och unnar mig nu att se på det senaste avsnittet av 90210. Borde gå och se om jag har någon choklad gömd i mitt rum nånstans. Kanske jag orkar läsa ännu en stund ikväll om jag laddar nya krafter först. Och fast jag klagade på killar just så måst jag bara säga att jag är på otroligt bra humör idag! Hoppas det håller i sig resten av veckan, men antagligen. Den som väntar på något gott väntar aldrig för länge, om vi ska säga så.

Skola och sådant

Fick både pringles och pez i julkalendern idag. Hihi. Hade tänkt fara och springa idag igen, men blev hemma och läsa på prov och göra läxor istället. Kanske lika bra så eftersom min hals värker lite efter igår.. Nåja nåmen. Bestämde mig idag för att skriva både prov i modersmål och religion på torsdag då det är allmän tentamen, så nu blir det tre dagar effektivt pluggande! Som tur är den första dagen nästan förbi redan. Har även hunnit börja på båda projekten vi ska göra i geografin. Och en sak till som jag kom på idag - jag börjar endast en dag i veckan klockan 8 den här perioden. Heh.


Tuta och kör

Ou yes det är söndagkväll. Det har varit helt ljuvligt vinterväder idag, så jag och mamma passade på att fara ut och övningsköra för första gången! Gissa om det var nervöst att sitta bakom ratten när man aldrig förut har rört en växelspak. Jag har ju kört min moped ett par somrar, så kan åtminstone en del om att vara ute i trafiken med alla trafikmärken osv. Det som är knepigt är att växla utan att hela bilen stannar och att backa. Speciellt nu när det är snö överallt så blir man helt virrig när man ska se i backspegeln och försöka gissa sig till åt vilket håll man ska svänga. Nå mamma tyckte väl att jag skötte mig riktigt bra i alla fall :)
 
Såg just på New Year's eve med familjen, senare blir det Solsidan och plättar. Och vet ni vaad!? Jag får äntligen börja träna igen! Fick tillbaks min 'grundkondition' under resan till Frankfurt då vi gick omkring dagarna i ända och sprang runt, så nu är det bara att börja fara på länk och träna ordentligt igen. Sakta men säkert. Börjar med en länk ikväll bara allt vatten jag just drack sjunker lite. Hur mycket jag alls orkar springa vet jag inte, men någonstans måste man börja.
 
Stal Issus fina bild på mig och Janni i Frankfurt

Breaking Dawn

Fast det har varit en rätt så lugn dag idag så är jag heelt slut. Vaknade, åkte till butiken med mamma, paketerade några julklappar, åt en smörgås och for iväg till Hesa. Mötte upp kära syster och delade en måltid på McDonald's före vi gick till Tennispalatset där vi såg nyaste Twilight. Tyckte den var jättebra, mycket bättre än den första delen av Breaking Dawn.
 
Google
 
Mamma är hos en kompis och dricker glögg för tillfället. När hon kommer hem blir det mys med familjen. Smörgåsar med skagenröra och hyrfilm.
 

Frankfurt i bilder

Ibland var det svårt att hitta fram till ställen eftersom så mycket stod på tyska och ingen i vår grupp var så jätteduktiga på språket. Då var det bara att ta fram kartan och fråga sig fram som en äkta turist. Speciellt menyerna på mindre restauranger var enormt jobbiga att förstå då det inte stod något på engelska.
 
Julmarknaden var hur mysig som helst och man fick äkta julfiilis.
 
På många ställen var arkitekturen verkligen annorlunda. Ibland undrade man vad de tyska arkitekterna riktigt tänker med, men snyggt var det för det mesta. På bilden ser man t.ex. en rulltrappa som går raka vägen upp genom hela köpcentret utan att stanna på någon av de fyra/fem första våningarna.
 
Köpte riktigt lagligt alkohol från matbutikerna. Deras åldersgräns för alkohol är bara 16 och för starksprit 18. Tog med mig hem några flaskor vin eftersom de kostade ca 2 euro per styck. Fast under resan hem blev det såklart lite mindre lagligt igen, hehe..
 
Besökte ett judiskt museum.
 
.. och Europeiska Central banken.
 
Enorma koppar chokokaffe på Starbucks. Satt där med tjejerna för att få gratis internet :)
 
Mera bilder får ni senare tror jag. Det här blev bara "Del 1", men bra så. För visst är ni suuper intresserade av att se så mycket av min resa som möjligt? Haha.

Jag är hemma!

Tillbaks i snöiga och iskalla Finland. I Frankfurt hölls ändå temperaturen kring 0-4 grader ungefär. Lite snö kom det där, men det smalt bort genast. Kan bara säga att det här säkert var den roligaste resan jag har varit på! Berodde till en stor del på sällskapet, men jag tyckte också jättemycket om staden i sig.
 
Kom hem till Karis klockan 2 eller 3 på natten och somnade i egen säng. Skönt. Vaknade först efter klockan 5 idag på eftermiddagen, så dit for den skoldagen.. Var alltså tre nätter i Frankfurt och det blev utgång alla kvällar med tjejerna. Därför känner man sig väl också en aning död. Träffade en massa nya människor över allt från olika delar av världen. Hängde bl.a. med killar från Spanien, Chile, Filippinerna, Kalifornien, London, Liverpool, Cypern och så klart från Tyskland. Såå kul och det bästa var att man fick öva upp sin engelska!
 
Nu ska jag föra över alla bilder från kameran till datorn och så får ni senare ett inlägg med lite mera detaljer om vad vi gjorde och såg under resan.
 
Issu inne på Hot med martinin i högsta hugg (instagrambild).

Snart far vi

Inatt bär det av till Frankfurt! Jeje. Ska vara där några dagar med ett gäng från skolan. Bästa tjejerna är med så det kommer bli hur kul som helst. Har haft en riktigt lat söndag idag. Festade till ganska sent på natten så krafterna har inte varit precis på topp. Åminstone hade vi det jättekul igår med fina människor och mycket skratt. Dom där små, lite sämre detaljerna tror jag att vi glömmer bort :)
 
Väskan är nu så gott som packad och magen är mätt och nöjd efter ett besök till Koti Pizza med syster så här söndagskvällen till ära.
 
 
Ett par bilder från fredagen. Första bilden är tagen från Issus facebook.

Justin Bieber look-alike

Okej, det är riktigt skrämmande hur mycket den här H&M-modellen liknar Justin Bieber! Hhuuu. Vem håller med mig??


Shoppat idag

 
Har säkert gått igenom alla butiker som finns i både Karis och Ekenäs idag. Åt bakelse på café Wibox med mamma och småflickorna också och firade lite lilla jul. Allt som jag har fotat ovanför köpte jag i Canny Outlet. Hur mysig är inte den blåa collegetröjan när man sitter hemma en tråkig söndag? :) Sedan hittade jag tre (!) par byxor i butiken Exact i grannstaden. Nu ska jag hålla i pengarna för på måndag kl 03.30 är det start mot Frankfurt!
 
Hade tänkt ta det lugnt ikväll här hemma, men på något sätt ändrade jag mig och om en timme befinner jag och tjejerna oss hos Freddy. Hörs imorgon igen.