Morgonmål .

Tro det eller ej, men jag lagade faktist morgonmål idag! Äter aldrig morgonmål hemma. Brukar hoppa direkt till lunch och i värsta fall till middag. Gott var det ändå med yoghurt, müsli, persika och blåbär.




Nu måste jag laga mig färdig eftersom vi ska till en veterinär i Lojo. Min älsklingsgubbe är riktigt sjuk.. Usch.


Yeezus .

Hade nästan glömt bort hur bra Kanye West och Jay-Z kan vara! 
 
 
 
 

Ain't no wifey .

Bra första dag i skolan. Har mer eller mindre haft sommarlov i fem månader, så riktigt skönt att göra något vettigt igen. Först hade vi samling och infomöte och före moddalektionen började hann jag springa över gatan och äta en ceasarsallad på Picnic :)

 

 

Jag och min Kånken har hängt ihop i nästan tre år redan. Ojoj. Mitt nästa "stora" inköp ska nog bli en ny väska, men kånken får fortfarande hänga med åtminstone till skolan! Behöver väl både en snygg vardagsväska och en partyväska.


Hemligt meddelande .

Min skola börjar äntligen idag. Kan inte vänta på att få gymnasiet undan och bakom mig! Har endast några få kurser kvar, nästan bara modersmål, finska och engelska. Dessa kurser har jag (förhoppningsvis) färdiga under de tre första perioderna och sedan kommer själva studentskrivningarna emot. Känner åtminstone inte ännu någon stress över det och helt ärligt har jag inte så stor skillnad hur det går heller så länge jag är godkänd.. Men någolunda bra ska det väl ändå gå! Skriver inte så många ämnen.
 
Gå in på Spotify och lyssna på Veronica Maggios nya låt! Jättebra.

Broadchurch .

Tänkte snabbt tipsa er om en riktigt bra deckarserie. Broadchurch handlar om ett mord på en 11-årig pojke i ett litet samhälle. Ni som har sett Wallander eller Beck och tyckt om dem, tycker helt säkert om den här serien också. Den består av 8 delar och alla är lika bra.

 
Igår var jag ute hela dagen och kvällen då det var konstens natt. Höjdpunkten var nog ändå besöket till kinesiska restaurangen med syster. Fint väder ute idag, så funderar på om jag skulle orka släpa ut mig på en promenad eller något fast jag inte alls har lust egentligen. Imorgon bär det i alla fall av till Karis då jag ska agera privatchaufför åt mamma!

Nytt i köket .

På släktträffen på lördag besökte vi orten Iittala där Iittalas glasfabrik finns. Där finns även en outlet och jag köpte världens ljuvligaste kaffekoppar därifrån. Säkert det första jag någonsin köpt som hör hemma i köket förutom mat. Eller egentligen var det pappa som köpte dem åt mig.. Nu ska det drickas både mycket kaffe och te! Om jag alls vågar använda dem då alltså. Haha. Borde ha skaffat mig flera än bara två, men det duger för tillfället.

Hoppas att ni alla är helt super avundsjuka på mig och mina blommiga kaffekoppar från Arabia!
 

I'll prove that I'm the one .

Idag har det varit en springa-omkring-i-stan-dag. Har fått uträttat både det ena och det andra. Var helt slut när jag kom in genom dörren, men orkade ännu fixa till ett par foton på dagens outfit.
 

Nya byxor från Zara och min favorit scarf från Lindex. Tror bestämt att jag kommer att använda scarfen flitigt nu igen på hösten. Lite leopardmönster piggar upp vilken tråkig outfit som helst!

Från H&M .

Jag brukar sällan köpa kläder på internet, men nu gjorde jag det faktist. Eller jag brukar ofta vara inne på olika hemsidor och "fönstershoppa", men alltid tömma shoppingbagen igen eftersom jag går noga igenom den och raderar allt onödigt. Då blir det sällan något kvar alls.. Haha. Den här gången blev det faktist kvar så mycket som en bikini, två par byxor och en topp. Två plagg ser ni här under.




Inte riktigt säker på varför jag köpte ett par blommiga byxor som slutar lite under knäna och en bikini nu så här till hösten, men de kostade inte mycket, så varför inte? Investerar lite inför nästa vår/sommar. Nu i säng med mig!

Weekend i tre bilder


På fredagkväll, kanske klockan 6 på kvällen, kom jag på den fina idén att sen ändå köpa biljett och fara på Weekend Festival. Köpte den första bästa biljetten jag hittade på internet, vilken råkade vara VIP. Skönt med egen bar och wc, men för övrigt så kändes det ganska onödigt.

Roligt hade jag hur som helst både på fredag och lördag! Hamnade på efterfest igår och hemma var jag klockan 8 på morgonen. Huh. Ska bli skönt att få fortsätta sova snart igen.


Så länge solen skiner .

 

Körsång i stan

Syster uppträdde idag med sin kör samt många många andra körer i stan. Först sjöng alla tillsammans och sedan for grupperna var för sig till olika restauranger och kaféer där de hade eget program. Roligt med extra mycket människor i stan och inte kunde man klaga på vädret heller! Efter ett besök på Fazers kafé var det dags att komma hem igen.



Imorgon får vi besök av mammas kompisar. Litar inte riktigt på mammas matkunskaper, så tror bestämt att jag måste blanda mig i lite så vi får ihop något gott att bjuda på i matväg!


När det är som sämst måste man vara som starkast .

Dagen började riktigt dåligt, så senare mot kvällen bestämde jag mig för att pigga upp mig själv. Satte på mig lite bättre kläder och drog med syster in till centrum. Först gick vi in till Stockmann för att se om de hade några snygga plånböcker. En ny Ted Baker ska det bli bara jag kan bestämma mig för vilken färg jag vill ha! Sedan köpte vi en hel del Reese's peanut butter cups samt Pepsi Max och tog spåran hem.
 
Sista allsången på Skansen började perfekt då vi kom in genom dörren. Tror att alla ni läsare också håller med om att Måns måste vara Sveriges snyggaste man!
 
 Kanske inte Finlands snyggaste tjej (idag), men bra så här för att vara en dålig dag.

My head is a jungle

Huh vilken kväll igår! Festandet började ovanligt tidigt och skicket var också där efter. Redan före klockan 8 var jag och tjejerna i Nox på förfest. Alla möjliga konstiga saker hann jag med innan det var dags att fara på efterfest dit jag dessutom gick i någon annans skor.. Nu får det vara paus med festandet igen några veckor framåt. Skönt så :)
 
Så här såg jag ut på onsdag. Toppen är helt klart min favorit för tillfället och örhängena är också nya. Sry för den dåliga kvalitén.
 
Så gott som alla andra börjar skolan nu den här veckan, men då jag går i kvällsgymnasium så har jag ännu ca tre veckor ledigt. Vad ska jag hitta på då? Måst försöka förbereda mig lite inför skolstarten; se vilka kurser jag ska gå, köpa böcker och allt möjligt. Ett dumt år kvar ännu och sedan kan jag göra nästan vad jag vill! Sverige lockar nog rätt så mycket måste jag erkänna.

Weekend?

Har så himla svårt att bestämma mig för om jag vill fara på Weekend Festival nästa helg eller inte! Har inte ännu biljett, men mamma sa att hon kan köpa åt mig bara jag är säker på att jag vill fara dit. Men det är jag ju inte.
 
Där finns flera bra artister jag gärna skulle se, men tänk ifall det sedan är ösregn och skitväder? Hur kul är det då att vara utomhus och försöka ha festfiilis? Tror att jag ska på ett avsnitt Pretty Little Liars nu och försöka fundera på saken.
 

Nobody said it was easy


Har färgat håret mörkare igen. Tröttnade på den gamla, solblekta färgen även fast den också var ganska fin. Idag har det varit klarblå himmel här i stan, så jag tog handduken, en flaska pepsi max och en bra bok med mig till centralparken här utanför och solade ett par timmar. Visst är min groda till navelpiercing söt förresten?

Imorgon kommer Mollys pojkvän till oss för att stanna ett par dagar. Bl.a. ett besök till högholmen är planerat. På tisdag tänker jag spendera lite tid inne i centrum och förbereda mig för onsdag då flickorna kommer hit och firar lillördag :)