Native 2013

Trött och lite sur över bötern på 80 euro jag fick idag sitter jag nu i sängen. Trodde att mamma hade skaffat månadskort åt mig redan, men nehe. Så där åkte jag glatt i spårvagnen och visade mitt icke-giltiga kort åt kontrollanten.. Men vet ni vad? Jag har ändå haft en jättebra dag! Arbetsintervjun gick bra och konstigt fort, sedan var det kinsesisk lunch med pappa och jag fick min födispresent av honom. Spotify premium för ett helt år och lite extra cash, tack! Såå skönt med det där premium att huhhu. Sedan kom Alfons och vi hjälpte mamma med att bära upp saker till vår våning. Blev belönade med glass och lunchsedlar, jeje.
 
Efter ett par timmar på stan med Alfons måste han hem på jobb och jag till skolan och skriva prov. Men imorgon får jag äntligen sova bredvid honom igen ♥ Fånigt kär, javisst.
 
Gammal arkivbild, men en sådan här drack jag idag.
 
Angående jobbet jag sökte; Det är en fyra dagars introduktionskurs inom barnvård och efter den får man jobba som vikarie på olika daghem i Helsingfors. Efter intervjun idag blev det klart att jag får gå kursen som är om två veckor. Två dagar teori och två dagar praktik. Kommer att passa jättebra ihop med mitt kvällsgymnasium! Jag kommer både att vara sysselsatt under dagarna här i Hesa och förtjäna ihop lite egna pengar.

#nomakeup

Har en lång och rätt så tråkig dag bakom mig. Arbetsintervju tidigt på morgonen som nog gick bra, men fick också veta idag att jag har en till intervju imorgon för ett mycket roligare jobb! Så hoppas på det bästa. Resten av dagen har jag läst på rellaprov och sedan varit på en lektion matematik. Lagade ugnspotatis då jag kom hem och nu sitter jag här.
 
Nå morgondagen blir bra. Arbetsintervju klockan 10 på morgonen för ett jobb jag påriktigt skulle tycka riktigt bra om. Efteråt ska jag på lunch med pappa i stan och sedan läsa på prov tills mamma och Alfons kommer från Karis. Snäll som han är ska han hjälpa oss med att flytta och bära upp saker till lägenheten.
 
 
Instagrambild från igår då jag faktist tyckte att det var tillräckligt varmt ute för att gå med väst. Fast njaa, en aning kyligt om armarna, men eftersom jag gick till skolan och tillbaks så fick jag ändå varmt. Nya solglasögonen var också på. Såå skönt att vintern äntligen tar slut på riktigt!

Hey porsche

Mange Makers på fredag med Paulina var riktigt skoj! Lördagen blev lite halvt misslyckad för min del då jag började må riktigt dåligt tidigt på kvällen och aldrig slapp iväg ut på krog med resten av gänget.. Men före det hade jag det hur kul som helst. Söndagen slöade jag i stort sätt bort med lite kebab och bastu.
 
Haha. Enda lyckade bilden från Mange.. Av kanske 80 st?..
 
Känns inte riktigt som om jag skulle ha gjort något vettigt idag heller, till och med lektionen i skolan var onödig. Skulle hellre ha stannat en natt till i Karis. Nå jag har arbetsintervju imorgon och prov på onsdag så måste läsa på det. Lunch med pappa borde jag även hinna med, har inte sett honom på en månad åtminstone? Sedan blir det påsklov och till skillnad från många andra har jag ledigt redan på torsdag. Great!

I don't wanna lose you now





Så här mumsig brunch lagade jag åt mig idag. Med lite olivolja och peppar på tomaterna smakar det helt ljuvligt. Må det vara extra kalorier, men allt blir så mycket godare med olivolja! Och man behöver ju inte hälla på hela flaskan.. Måst även tipsa er om yoghurten med mango. Såå god. Äntligen finns den i mindre förpackning än 1 liter.
 
Ska snabbt fixa några saker här hemma, städa och så vidare, sen åker jag in till stan för att titta i butiker. Borde hitta en snygg kjol till min nya topp som jag köpte inne på Monki i förrgår. Har inte heller någon aning om vad jag ska ha på mig imorgon på Mange Makers, kanske jag borde titta efter något som skulle passa till det också? Jobbigt att söka efter kläder här hemma eftersom det mesta ännu ligger i kassar och lådor. Lata jag.

Hej alla fans

Jag är äntligen hemma i Finland igen efter en jätteskön resa. Paris var otroligt fint! Även fast det ännu var en aning kyligt väder där och kring +6 grader, så tror jag att det här var en riktigt bra tid på året att besöka staden. Shoppinggatorna var fulla med människor och man fick ofta köa när man skulle någonstans. Tänk er då hur jobbigt det måste vara där i juni-juli-augusti?!
 
Hade såklart min kamera med till Frankrike och ni ska få se lite bilder så fort jag har fört över dem till datorn. Tills dess får ni nöja er med en bild från Instagram!
 
 
Flög med Finnair en solig och molnfri dag.
 
Aja. Ska om en stund göra en sak och jag är rätt så nervös.. Berättar mer om det senare ifall det gick bra!

En bra dag

Har sprungit omkring på stan idag och försökt uträtta saker. Fick inte mycket gjort. Det enda jag fick med mig hem var lite nytt kosttillskott av tranbärskoncentrat som jag hittade inne på Life och så ofc en slush ice. Tjuvstartade en aning på mitt födelsedagsfirande, hehe.

Nu ska jag räkna matematik, gå till skolan och sedan åker jag, mamma och syster till Karis. Där har vi hyrt Antkärr och bjudit in de närmsta vännerna för att fira mig; skåla med champagne, äta pizza och kaka. Lite efter midnatt åker vi tillbaks till Hesa eftersom flyget far redan 07.35 på morgonen! Blir inte många timmar sömn inatt hörni, men skitkul kommer jag att ha det.

 


All of my flaws

Ååh vilka konstiga känslor som snurrar omkring inne i mig. Dessutom är jag trött fastän jag har sovit 10 sköna timmar. Är helt i valet och kvalet ifall jag ska sätta mig på tåget till Karis ikväll efter skolan eller inte. Det är inte lätt när saknaden bara växer, men jag antar att det betyder att kärleken också gör det.
 
Ska i alla fall sätta igång med att räkna lite matematik och göra undan läxan innan skolan börjar.
 
 

Not really sure how to feel about it

Spenderade hela veckoslutet mer eller mindre hos Alfons. Har gjort lite allt möjligt, bl.a. suttit barnvakt, sett på Melodifestivalen (riktigt värdig vinnare!) varit på Catello och serendi med Emma, festat, badat bastu, sett på film och bakat. Fredagen i Hesa var också lyckad med bio och restaurangbesök.
 
Nu är jag tillbaks i Helsingfors igen och redo för skola. Endast tre dagar kvar och sedan är jag både myndig och i Paris! Can't wait.
 

Don't save me

Och så har det plötsligt gått över en vecka utan ett endaste inlägg. Ojsan. Nå nu kommer det ett. Vet inte riktigt vad jag ska berätta om, men vi kan börja med förra helgen. Spenderade all min tid med kompisar och på lördag blev det lite festas. Lite för mycket antar jag. Ber om ursäkt. Brukar se ner på "små teinin" som inte alls kan bete sig när dom festar och den här gången var jag själv sådan. Inte bra. Skärpning Mimmi.
 
Tog det lite lugnare på söndag med kebab och handbollsmatch samt en sväng till Serendi. På måndag var det halkbana som gällde. Såg inte riktigt fram emot det, men det var ju hur kul som helst! Förhoppningsvis har jag kortet i handen om ca två veckor. Endast en vecka kvar till min födelsedag och Paris!
 
Klockan ett imorgon ska jag vara färdig och fixad för en dag i stan då Alfons kommer hit. Shopping, mat och bio borde vi hinna med innan vi åker till Karis igen. Ska bara se färdigt Die Hard 4:an nu så att vi kan se den nyaste imorgon, sedan är det tack och gonatt!

 
Söta Knutte igår på en solig promenad.