Foodelicious

Måste bara berätta att min dag har varit awesome. Efter skolan kom jag till Hesa och gick på bio med mamma. Såg Magic Mike som var riktigt okej. Heta karar var det där åtminstone, haha :) Sedan köpte vi ceasarsallad med bacon, sushi och grillad kyckling från Stockmanns delikatess och for efter Molly som varit på disco. Kom hem hit till deras lägenhet och myste.

Så jo, jag har haft det riktigt fint idag förutom ett litet svaghetsskåv då jag kände mig nästan svimfärdig. Måste sätta ner mig och mamma hämtade en cokis från McDonald's åt mig för att få upp blodsockret lite. Inget värre med det väl.

Tar 8:ans tåg till Karis imorgon. Börjar kl 10 så det blir finemang. Måste hem via och ta min skolväska. Nu natinati!


The Walking Dead

Tänkte slänga in ett inlägg och tipsa er om en ny serie jag ser på. The Walking Dead. Simon sa att den var bra, så började kolla på den och usch vad den är spännande. Ska se sista avsnittet av säsong 2 nu, så måst blogga snabbt eftersom det är såå spännande just nu! Säsong 3 har redan kommit ut, men endast några avsnitt ännu.
 
 
Ibland kan serien gå lite trögt framåt när personerna står och talar om en massa "onödiga" saker. Fast sedan när det händer grejor så händer det verkligen.. Lite rått nog och mycket blod mm, men det gillar jag. Så om ni tycker om zombie-filmer i allmänhet är det här riktigt bra. Känns lite som om man sku ha hamna mitt inne i spelet COD eller något liknande där man ska skjuta och döda zombies osv.
 

Mina vantar .

Här är ett par av mina nya vantar. Världens sötaste och hittade dem inne på H&M för endast tre euro på rea! Helt sjukt billigt.



Läkaren jag var hos idag sa att jag får operera bort knölen på foten eftersom den är så sjuk. Skönt tycker jag. Det är så störande när man inte ens kan gå lite längre sträckor utan att vristen ska börja värka. Men först ska jag operera bort tonsillerna. Har tid hos en specialist om två veckor.


Godisstrejk

Mamma kom hem idag eftersom hon ska komma med mig till läkaren imorgon. Ska till Ekenäs sjukhus och göra något åt min knöl på foten som har blivit så sjuk att jag inte kan träna mera. Inte för att jag sku kunna göra det annors heller nu när jag är sjuk men..

Köpte sista godispåsen idag för en tid framöver. Ska klara mig utan godis åtminstone till jul. Och jo, jag köpte faktist största lösgodispåsen ever. Minns påriktigt inte när jag senast skulle ha köpt lösgodis för mycket över en euro. Haha. (Btw så orkade jag med nästan hela!)


Stiftelsen

Brukar inte alls lyssna på den här sortens musik, men tydligen så hör jättemånga av mina kompisar på Spotify på den, så efter att ha lyssnat på den ett par gånger så är den faktist riktigt bra! Haha, värsta dansbandsmusiken ju..


Tredje inlägget idag!



Stolt över mig själv som orkade fota outfiten idag :) Någolunda vettig måste man väl se ut när man går på innebandymatch. Idag spelade herrarna mot SPV och fick lite stryk. Nå, helt skojigt att vara där ändå eftersom hallen var så gott som full! Såå mycket större publik än vanligt.

Lite problem

Okej nu tänker jag blogga om kanske lite privatare saker.. Har ätit p-piller i nästan tre år tror jag, men slutade för ett par månader sedan eftersom jag kände att jag inte behövde äta dem mera för någon speciell orsak. Min kropp har ändrats jättemycket efter det. Jag har gått upp säkert 4-5 kilo trots att jag äter och tränar lika mycket som förut. Läste runt lite på internet just och det verkar vara ganska vanligt med viktuppgång i samband med att man slutar äta p-piller.
 
Dessutom nämnde jag ju redan tidigare om att jag kanske har underfunktion i sköldkörteln och sämre ämnesomsättning, vilket också leder till viktuppgång. Så med den här farten kommer jag bli värsta tjockisen ju! Hjälp!
 
Måste tala med en läkare så fort jag har tid. Borde ha en läkartid ganska snart tror jag. Jag tål inte att väga mer än mina vanliga 49-50 kilo, men knappast kan jag nu sluta äta heller bara för att min ämnesomsättning är helt åt rumpan. Hoppas att läkaren har något vettigt att säga och att det finns någon medicin jag kan äta.
 
Snälla, om någon annan har varit med om liknande, kommentera gärna!

Ojneej ..

Hoppas att jag ens får lite av min skönhetssömn i natt!


Vart jag än går .

Jag vet att jag har blivit jättedålig på att blogga och mina inlägg blir oftast småtråkiga. Borde skärpa mig och sätta in lite mera outfit-bilder mm. Sådant är ju alltid helt roligt att se, eller hur? Inte för att jag klär mig så speciellt, men sku kunna lägga upp bilder ens de gånger jag har något nytt på mig.
 
Jajja. Igår var det halloweenfest i Furulund (Kimitoön) som deras fortsättare i gymnasiet ordnade. Var utklädd till någon sorts "fjortis fotbollstjej" med peruk. Höhö. I brist på fantasi. Om jag ska jämföra deras fest med de som vi har ordnat så blir de väl ganska lika bra. På våra fester har vi haft riktig DJ och kanske lite bättre dansgolv så att säga, men på deras fest fick man dricka inne i lokalen vilket var jätteskönt.
Hade det jättekul nästan hela tiden förutom mot slutet då människor inte orkade dansa lika mycket mera och ganska många mådde dåligt. Själv mådde jag ju prima hela kvällen eftersom jag kör nyktert ännu.
 

Kände mig ändå som 'en i mängden' med min ciderflaska. Alkoholfri ofc :)
 
Idag har jag varit på handbollsmatch med mamma och bara varit hemma och tagit det lugnt. Ska se om jag hittar på något ännu ikväll. Maybe baby.

Go back

Nu mår jag helt okej för första gången på hela veckan. Antibiotikan har äntligen börjat verka, så imorgon har jag både Heureka med skolan och fest i Kimito att se fram emot. Några sista-minuten-tips på vad jag kan klä ut mig till imorgon eftersom det är halloweenfest?
 


Idag talade läkaren med mamma och sa att det kan vara fel på min sköldkörtel, att den inte producerar tillräckligt med hormoner. Underfunktion av sköldkörteln alltså. Fanns också något finare namn för det. Flera symptom stämmer in på mig; nedstämdhet, depression, viktökning, torr hud, slem i halsen, ont i halsen mm. Har gått upp säkert fem kilo det senaste halvåret vilket skulle kunna förklaras av just det här. Underfunktion av sköldkörteln gör så att ämnesomsättningen och matsmältningen inte alls fungerar lika bra som tidigare och man går väldigt lätt upp i vikt.
 
Nå, det är ju inte alls säkert att jag har det här, men mina värden tydde lite på det. Som tur är det väldigt vanligt och det finns medicin för det. Både min farfar och faster har det.

Två från idag


Lila droger ..

Haha känner mig lite underlig som just har fixat ihop en ny playlist åt mig på Spotify med.... JULLÅTAR! Har lyssnat de senaste två timmarna på jullåtar och valt ut de jag tycker bäst om. Har riktigt julfiilis här nu.

Visst är mina nya antibiotikapiller otroligt coola? De är lila!


Sjuk sjuk och ännu mera sjuk .

Min antibiotikakur tog slut på söndag och genast igår (måndag) så började halsen värka igen. Jess säger man bara. Har legat hemma idag med 38,5 graders feber. Missade omtagningen av finskaprovet också, som tur var läraren förstående och hälsade att jag skulle krya på mig. Mår riktigt skit ännu nu på kvällen fast febern äntligen har gått ner, så mamma kom just hit för att lite kunna sköta om mig och göra mat osv. Har lyckats få i mig några nachos med guacamole idag, såå näringsrikt att det inte är sant! Som tur lagar mamma linssoppa till kvällsmål. Läkartid imorgon 09.20.
 

I brist på nya bilder får ni en på syster, bror och mig från pappas frus disputation för en liten tid sen.
 
Underhåller mig själv som bäst med att läsa något brev från Aktia som handlar om fonder och placeringspolitik. Kan alltid komma till nytta. Där står bl.a. om min egen fond som jag har.

Nikon Coolpix p310

Tjeena. Måndag idag och fick se Issu och Janni för första gången på nästan två veckor! Jeei. De har skaffat en liten hundvalp som är såå gullig så måst fara nån dag den här veckan och se på den :)
 
Annat då? Har suttit hemma hela dagen och läst. Finskaprov imorgon på omtentamen och mamma har lovat att köpa en ny kamera åt mig om jag blir godkänd. Men det blir jag ändå inte så får väl bara köpa den själv. Ååååhh vad ska jag göra när det här med finska är helt omöjligt för mig?!
 
 
Vad tycks om en sån här? Det är en kompaktkamera från Nikon. Någon som har erfarenheter av en sådan eller vet om den är bra? Enligt olika tester och recensioner jag har läst verkar den i alla fall vara helt super. Priset ligger just nu vid ca 300.
 
Nu läsa finska igen. Var ute på en kvällspromenad just så att huvudet sku kännas lite bättre och förhoppningsvis ta in lite av alla ord jag försöker lära mig.

Do you remember?

Har haft ett jättebra höstlov och inte hunnit uppdatera bloggen alls. Sry. Men jag lever i alla fall och skolan börjar imoron. Shoppade int nästan någo alls i Sverige fast det var det som var meningen. Se nu - så fort man har både pengar och tid att shoppa så hittar man ingenting! Nåja, en ny jacka från Helly Hansen hittade jag och så köpte jag min favorit Britney Spears parfym på båten.

På lördag blev det shopping i Hesa istället och där hittade jag faktist ganska mycket fina nya saker :) Sedan lunch med syster på kinesisk restaurang och efter det på bio med mamma. Till sist 200-årskalas inne i centrum där pappa och Molly uppträdde samt pappas band. Pappa och hans tre kompisar firade födelsedag tillsammans. Lyckad fest. Kom hem till Karis klockan 3 på natten och såg på skräckfilm med Simon. Somnade båda i soffan och sov där sött :)

Har hoppat över en massa roliga detaljer som har hänt under helgen, men orkar nog inte skriva ner allt här heller! Skulle också bli tråkigt för er att läsa precis allting jag varit med om. Eller?

Har firat söndagkväll med mamma och syster framför tv:n med Solsidan och chokladbananer och glass. Mysiigt.


Creative

Haft en ganska oseriös morgon med syster. Dansat omkring i bara underkläder och spelat musik på högsta volym, haha. Hoppas hon inte blir sur över bilden jag har med i inlägget. Eller hur att hennes ögonbryn är alldeles för mörka?!

Läser igenom nya blogginlägg via Bloglovin just nu på Ipadden och väntar på att få fara och äta till farmor och farfar. Hoppas jag hittar dit! Har aldrig gått härifrån dit, än mindre själv.


Sneak peak

Myser hos pappa. Senare far jag till simhallen med Elmer och Leon :) På kvällen kommer mamma hit efter mig, så jag far redan idag till Hesa och blir där en natt. Då hinner jag också fara och hälsa på farmor och farfar imoron!

Här får ni en liten sneak peak på min nya jacka. Resten av outfiten idag är för ful för att fastna på bild. Och hmm, färgen är lite för lila kanske..


It's a good day .

Fick skjuts med Sofia i hennes bil till Hesa idag. Studiebesök i riksdagen stod alltså på programmet. Helt intressant var det! Lunchade på Picnic och hittade en snygg läderjacka inne på Gina Tricot. Ajo - ett nagellack kom också med lite sådär "av misstag", haha.

När vi slutade gick jag till Finnkino och köpte en Slush ice medan jag väntade på syster. Åt kebab och ris på I love food, men orkade knappt med halva portionen ens efter den sena lunchen.. Nåja. Nu sitter jag på pappas jobb eftersom jag far till Borgå idag ren. Det är filmdag i skolan imorgon så passar på att fara och träffa småbröderna istället eftersom jag inte hinner göra det så ofta. Är där till torsdagmorgon och på torsdageftermiddag avgår båten som jag och mamma ska med till Stockholm!


Bara för att..

.. min nya penal är så söt och jag har tråkigt i skolan så får ni två bilder på den.


Trattkantareller

Jees. Söndagkväll. Sitter i soffan och myser medan jag följer med Felix Baumgartner LIVE som ska hoppa fallskärm från 36,5 kilometers höjd. Tänkte fara ut på power walk, men det här är så spännande så det hinner ja inte med just nu!

Har bara tagit det lugnt idag. Blev ganska trött efter gårdagen då hela dagen spenderades i Hesa och så fort jag kom hem blev det chill i Abc och cruis till Ekenäs med hangöbor :) Har varit ut till svampskogen idag med mamma och plockat säkert 30 liter svamp.. Sedan gjorde vi hemlagade köttbullar och mos och om en stund ska mamma laga plättar åt oss till kvällsmål. Mumsiigt.


E-lippu

Sitter på tåget hem efter en dag i stan. Träffade Theo och det var meningen att han skulle köpa nya kläder, men han tycker tydligen att det är så tråkigt så det blev inte mycket av den saken. Jag hittade i alla fall lite nytt smink och en ny penal från Akademiska bokhandeln :) Har levt med en röd och ful penal från Tiimari för en euro nu i två år snart! Nå nu har jag en fin lila för riktigt 10 euro :) Haha.

Träffade också mina fina tjejer Pau och Josefin inne på Stockmann. Jeje. Måst hinna träffa dem lite längre någon annan dag.

Aja. Måste bara nämna ännu att jag verkligen gillar VR:s system med de elektroniska biljetterna! När jag vet vilket tåg jag ska med så textar jag åt mamma som bokar biljett åt mig på internet och inom 10 minuter har jag tågbiljetten på min Iphone :)


På väg till Knääse :)

Igår var det då innebandymatch här i Karis som jag var och se på med Emma. Före det åt vi mumsig pizza.

Helt normal skoldag idag, förutom att jag "skolkade" från skolfotograferingen. Gud så jag är fånig. Sitter som bäst helt forever alone i butiken eftersom jag blev sugen på Battery och nu ska ja vänta på skjuts till Ekenäs. Har inget annat för mig ikväll så far en sväng dit och kollar läget :)


Svar på tal .



Ursäkta mig?

Jag har fått en del negativa kommentarer om namnet Mollys syster jo, men attention seeker? Hur menar du då? För mig är det bara en kul grej liksom - får ofta höra att "Är det du som är Mollys syster?" när jag träffar nya människor. Så varför inte kalla sin blogg för det? Det är väl ändå det jag är: Mollys syster.
 
Så har du något vettigare att säga, fram med det bara. Läser gärna en förklaring till det där :D
 
Ps. Någon som känner igen IP-adressen?
Ps2. Jag tycker faktist det är ganska kul med såna här dumma/löjliga kommentarer.. Haha.

Skaffat EyeEm!


Svampdagen idag då hörni!

Var riktigt halva dagen i skolan idag. Sedan kom mamma och syster hem eftersom Molly sku uppträda här i Karis. Efter hennes uppträdande for jag och hon till Darin på kebab. Bara för att han där gubben där var så söt och lagade en specialportion åt oss för att vi delade så måste jag riktigt ta en bild och lägga upp här.

Jaa, syster har då varit här hela kvällen och vi har sett på filmen The roommate och ätit lite nachos. Dock blev det inte allt för mycket av det goda pga att min guacamoledipp smakade konstigt :( Och nu har både syster och mami åkt hem till Hesa igen.

På bild ser ni min snygga syster.




 
 

DAGENS


Hemma från skolan ännu. Var till läkaren och fick ny antibiotikakur, en starkare. Mår illa efter maten. Lyckades också skära upp läppen på en liten bit foliepapper, sedan spillde jag mjölk på bordet och allt går bara på tok.
 

Det finns ett helt nytt avsnitt av Gossip Girl ute på internet! Season 6, here I come!


Google

Beneath your Beautiful

Lyssnar väldigt sällan på sån här 'lugnare' musik, men den här låten är riktigt skön. Melodin passar så bra med min sinnesstämning idag på något sätt.



Ska uppdatera er lite om min hälsa för tillfället. Mår ganska dåligt och har varit hemma från skolan idag. Är jättetrött och vill bara ligga i sängen eller soffan. Mitt infektionsvärde är tydligen över 130, då det som vanligt ligger omkring 10, så det är faktist ganska högt. Har fått penicillin och en massa värkmedicin från apoteket idag. Ska ta ungefär TOLV piller per dag. Wuhu. Känner mig som någon värre knarkare.

Hoppas på att vara i skolskick imorgon.

I vänterummet .

Bloggar lite i brist på annat. Sitter här på sjukhuset nu och väntar på att få komma in till läkaren. Hon som tog emot mig sa att väntetiden kan vara över 2 och en halv timme! Skitkul. Jag vill lägga mig ner på golvet och bara gråta.

Nåja, fast man är hur sjuk som helst så behöver man inte ha fula kläder på sig för det. Hittade min älskade Adidas väst med pälskrage i skåpet, lade på mig en tröja under och till sist en varm halsduk. Känner mig nästan söt fast jag är så sjuk!


Sjuk gånger tusen .

Frös som tusan när jag skulle börja sova igår, vaknade sedan på natten med feber. Lyckades som tur somna om. Sen när jag vaknade klockan 12 på förmiddagen mådde jag så dåligt att jag bokstavligen grät! Det känns som om jag skulle ha svalt en igelkott typ, min hals är så sjuuk. Och huvudet sprängs just i tusen bitar. Dessutom är buranan slut.. Jess.

Mamma tar mig snart med till Ekenäs sjukhus för att visa upp halsen. Har tydligen såna där vita prickar i halsen vilket skulle tyda på angina. Ska också försöka övertala läkaren att operera bort mina tonsiller.

Men nu ska jag inte predika mera om hur sjuk jag är, utan sätta fast mitt skitiga hår och försöka se lite fräschare ut.


Sober .

Okej hörni, nu är det så här.. Jag ska inte dricka något mera alls före jag fyller 18! Inte en enda cider. Bara så ni vet. Det har blivit lite för mycket festande för min del på siståne och ja, det har gått lite över styr helt enkelt. Så nu var det slut på det för en tid! 159 dagar helt nykter.
 

Oj jestas ändå .

Har inte orkat stiga upp ur sängen ännu och klockan är fem, då ha man nog festat ordentligt. Kanske lite för ordentligt till och med. Hade i alla fall en jättebra kväll igår och tycker att vi lyckades ordna en riktigt bra gulnäbb! Tack till alla som var med och hjälpte till. Och ursäkta ifall jag skämde ut mig igår..

Har ingen aning om vad klockan var när jag kom hem igår och har en massa skrubbsår på knäna.. Jaja. Har levt på det här idag:



Skickade iväg mamma till butiken efter mat, tacos mera specifikt. Mums. Ska bli gott med lite mat i magen. Int var det ju bara ett dygn sedan man åt senast. Hjälp. Nåja, men tänker parkera mig framför tv:n nu, ska se på Revenge som började på torsdag. Älskar serien!

Ps. Syster är hemmaa! Jee.


Ishockeey .

Tog ettans tåg till Hesa. Köpte ett par underbara klackskor från Calvin Klein inne på Aleksi 13. Åt kinesisk buffet ensam i Forum och sedan for jag på ishockeymatch med mamma. Fick sällskap på tågresan hem av Jesse och en massa andra killar :)

Imorgon är det Gulnäbben! Är väl ganska taggad och ska just kolla att jag har fixat allt jag ska tills det. En ny period börjar också i skolan och jag känner mig helt förvirrad. Har inte skaffat någo böcker och hela gymnasiet känns så fel just nu. Hoppas den här känslan snabbt går över.

Några bilder från idag.



Har hittat glutenfria donitsar i K-market som är såå himla goda. Tror bestämt att jag har tryckt i mig fyra stycken sådana idag! (Kul bara när styckepriset är över en euro..) Det känns nästan som att jag skulle göra något olagligt när jag äter dem eftersom de smakar så lika som vanliga donitsar med vetemjöl. Haha.

Aja, förresten. Är det någon annan här som äter donitsar och bullar med kniv och gaffel eller är det bara jag?


Allt har man hunnit med idag .

Oj vad jag har gjort mycket idag! Eller ja, jag har skrivit prov, åkt till Ekenäs och träffat en massa olika människor, shoppat, till och med varit en sväng till Uncan, varit på kaffe, varit med när Sippe lagade hål i örat, ätit på Abc, åkt på cruis till Kyrkslätt, druckit en milkshake på McDonald's och träffat en ny tjej som verkar vara jättehärlig :) Och nu ligger jag hemma i sängen och läser på provveckans sista prov. Oj vad skönt med bara torsdag och sedan fredag och veckoslut sen! Har till och med tagit några bilder med telefonen idag.


Gula naglar .

Ska läsa lite samhällslära nu innan jag far iväg till Ekenäs med tåget. Sista provet imorgon! Sköönt.
 
 
Så här fin är jag today. Visst är mina naglar ganska fina också? Lade en bättre bild på dem på Instagram :)

Dumma provvecka .

Skrev engelskaprov idag. Hade tydligen missat något när jag var sjuk, så en hel uppgift for riktigt åt rumpan. Imorgon matematik, hoppas att det går någolunda bra. Har ändå övat på det hela kvällen nu.
 
Har sovit riktigt dåligt de senaste dagarna, ända sedan senaste onsdag egentligen. Var så trött idag efter provet att jag somnade genast jag kom hem och sov till över kl fem på eftermiddagen. Fattar inte hur jag orkade fara på länk igår med tanke på all sömnbrist?! Nåja, inatt ska jag sova lite mera. Imorgon kanske det blir en sväng till Ekenäs och på torsdag ishockeymatch med syster! På fredag är det guläbben som jag är med och ordnar :)
 
 
Dessutom har jag bara fått i mig en såndär portion siskonkorvsoppa med 230 kalorier idag. Ajaj Mimmi. Min hälsa är verkligen inte på topp just nu.

Iphone cases .

Sry! Det blev ingen bloggning igår, jag vet, men nu är jag här. Sitter redo framför datorn med nytagna bilder på mina två nya Iphoneskal som jag köpte på lördag. Hann och orkade inte blogga igår eftersom jag först chillade med Simon hela dagen och sedan fick jag besök senare på kvällen också av en kompis. Idag har jag skrivit ett underkänt finskaprov, haft besök av lite killar från Axxell och fått mormor hit. Passar bra eftersom jag är hemskt förkyld och hellre ligger i sängen och läser på prov än springer ut med hunden.
 
Well well. Shoppade som sagt på lördagen i Hesa med mamma. Hittade en vinterjacka, vilket var det jag egentligen var ute efter. En röd Everest. Hittade också världens ljuvligaste Helly Hansen jacka, men priset var aningen för högt så kanske önskar mig den till julklapp av farmor och farfar :)
 


Visst är de fina? Det gula är från Clas Ohlson och det gröna i metallic från H&M. Senast jag shoppade i H&M så blev det över 50 euro att kosta och då fick jag ett 5 euros presentkort att använda under den här veckan, så jag fick i princip både telefonskalet och en fin mössa för 2,95.

Aja, märks det hur mycket jag tycker om Iphoneskal när jag tar värsta proffsiga bilderna på dem..