True love


Låt mig presentera världens sötaste skydd för telefonen. Såå behändigt när man ska t.ex. till butiken och bara behöver telefonen samt en sedel eller bankkortet med sig. Också bra att ha mobilen i när man har den i väskan bland en massa andra saker så att skärmen inte får fula skråmor. Älskar färgen på den och för endast 2,50 euro på rea i H&M har den lätt varit ett av mina bästa fynd under de senaste veckorna.
 
Det fanns även i färgerna svart och vinröd. Ångrar lite att jag inte köpte ett till på samma gång!

En dagskryssning

Gårdagens utflykt till Tallinn blev jättelyckad! De flesta som åker med båten brukar ofta dricka ganska mycket, men efter vår första cider med Issu så var vi glada och nöjda resten av dagen. Dock blev det en hel del mera cider och annan dricka senare, men den köpte vi bara med oss hem. Mina armar tänkte gå av när vi släpade på alltihop och för att Issu skulle komma lättare undan körde jag henne hem till Karis på kvällen.

 
Nu tänker jag ta fram mina nya oljefärger och sätta igång med att måla! Köpte både färger och dukar för över 70 euro inne i Clas Ohlson, så måste väl ta och testa dem nu :)

Dag 20

God kväll på er! Eller god natt rättare sagt. Klockan är närmare 2 på natten och vi kom hem för exakt en timme sedan från Åbo. Det har varit en lång dag och jag är otroligt trött igen en gång. Dessutom körde jag hela vägen hem, så hjärnan känns riktigt tom för tillfället.

 
Bjuder på en söt bild, som jag tog inne i Mollys omklädningsrum, där ni även ser en del av min outfit. En gammal favorit-sommartopp och en ny svart kjol från H&M's sommarrea. Vet inte om ni har sett det här Iphoneskalet här på bloggen förut, men det köpte jag i alla fall i Paris!

Ingen vanlig glass

Jag tycker inte alls speciellt bra om Ben & Jerry's. Det är så sjukt överpris på deras glass. Eller glass och glass, man får lov att gräva efter glassen bland alla godisar och chokladbitar! Usch. Har aldrig köpt en egen burk Ben & Jerry's, bara smakat av syster. För kom igen, vem vill köpa en halv liter glass för ca 7 euro när du får två liter vanlig glass och en stor godispåse för samma pris?
 
 
Jaja. Hur som helst så lyckades pappas fru köpa en burk Ben & Jerry's åt mig idag i butiken. Om det finns något jag älskar så är det peanut butter cups, och den här hade precis det i sig! Glassen var dock så fyllig och mättande (speciellt med alla enorma chokladbitar i sig) så jag orkade precis med en fjärdedel av den innan jag gav upp och lade den tillbaks i frysen.

Strike a pose

Det blev en bra dag. Mulet och duggregn under förmiddagen då vi var i stan med pojkarna, men mot kvällen blev det klarblå himmel och sol, så sista besöket före kvällsmålet blev till simstranden.

 
Klockan 8 imorgon är det start med pappa in till Hesa då han ska på jobb. Jag hinner hem en sväng några timmar före vi åker iväg till Åbo. Pappa och hans fru kommer med mig, så vi tar bilen dit. Skönt att inte behöva åka tåg hela tiden. På torsdag ska jag hjälpa mamma städa lite där hemma eftersom vår lägenhet i stan hyrs ut under hela juli, vilket betyder Dalsbruk och Karis för min del :)
 
Nämnde för tjejerna här för ett par dagar sedan att jag gärna skulle fara på en kryssning till Tallinn och idag frågade Issu om jag kommer med henne dit på fredag. Så gissa vad? Jo, jag satte mig framför datorn så fort jag hann och bokade biljetter åt oss! Såå kul.

You can be my DJ, I'm your record, come on mix me up


 
Har nästan spelat slut de här två låtarna nu under de senaste två veckorna! Skitbra, gillar Mileys nya stil. Låten Fall Down kör hon tillsammans med Will.i.am. Om ni har missat de här två och resten av Mileys nya låtar så måst ni verkligen lyssna på dem nu.

Storasyster barnvaktar



Så här har min och småbrorsornas dag sett ut. Vi har vandrat genom hela Borgå, ätit glass och lekt alla möjliga lekar. Båda pojkarna har väldigt mycket energi, så det är en väldigt trött Mimmi här bakom datorn som försöker få ihop ett inlägg. Ännu imorgon ska jag ta hand om pojkarna. Hoppas det går lika bra som idag.

Hittade dessutom världens roligaste butik idag, men får berätta mer om den en annan gång! Nu ska jag borsta tänderna och skutta i säng.


Allt blir bra

Äntligen har solen visat sig ordentligt här i södra Finland igen och jag passade på att sola för första gången den här sommaren! Fast efter ca en timme på balkongen kände jag att jag måste röra på mig, så jag tog hunden med och gick till träsket för att simma.
 
 
Resten av dagen satt jag fast inne i bilen då vi körde hem till Hesa från Dalsbruk där vi har spenderat de senaste dagarna. Själv valde jag att ta det lugnt nu på midsommaren och skippa festandet så gott som helt och jag ångrar mig inte heller nu efteråt. Har ändå träffat vänner och haft det riktigt mysigt :)
 
Imorgon far jag till pappa på kvällen eftersom jag ska sköta mina småbröder under måndag och tisdag. På onsdag blir det antagligen en sväng till Åbo och sedan är planerna ganska öppna för resten av veckan. Men nu är klockan halv 2 och jag ska börja sova! Gonatt på er.

I still be there at the end

Har haft en lite sämre dag idag igen. Av det lilla jag har orkat göra har ingenting gått riktigt som det ska. Ligger i sängen och lyssnar igenom alla Ellie Gouldings låtar på Spotify. Känner mig ganska så ensam i min stora säng och saknaden efter älskling är stor. Redan 10 dagar ifrån varandra. Eller redan och redan, det känns som om jag inte skulle ha sett honom på en månad..
 
Tror jag ändå skall försöka hitta lite ork eftersom jag har en del program den här veckan. Imorgon ska jag hoppa på tåget till Åbo där mamma, syster, pappa, hans fru och alla småbröderna är. Hemligheter på gångs än en gång!
 
Saknar dig!Skynda dig!

I need your time

Har inte färgat mitt hår sedan början på hösten då jag färgade det mörkare igen efter sommaren. Men nu har solen blekt det igen och konstigt nog är det mycket ljusare mot topparna. Antar att det är slitet och blekt ännu efter förra sommarens starka sol då jag inte heller har klippt det på nästan ett år. Aj aj. Tror att jag låter topparna riktigt slitas ut ännu ett par månader tills sommaren börjar vara över, sedan blir det ett besök till frissan!
 

Tog den här bilden med webbkameran för ett par veckor sedan. Inte så bra kvalitet, men den visar bra min nuvarande färg på håret. Man ser bara de ljusa topparna i vissa sken.
 
Är nu hemma i stan efter ett händelserikt veckoslut i Karis med tjejerna. På torsdag tog jag bilen ut från stan och det blev ett besök i Serendi innan jag övernattade jag hos Emma. Under fredagen var jag till Horsbäck och fick den extra bromspedalen i bilen avlägsnad, senare utgång med Issu i Ekenäs. Ganska samma planer på lördag då det först förades hos Korhonens innan vi åkte iväg till grannstaden. Skitkul kvällar bakom mig alltså!

Pearl Wand



Var första gången i Tiger på söndag tillsammans med Paulina. Roligt med något nytt, fast musiken som spelades där föll mig inte riktigt i smaken. Ska bli skönt att på veckoslutet fara ut med tjejerna i Ekenäs igen och dansa loss ordentligt :)



En vacker egobild får ni också på mig då jag testade min nya locktång som jag köpt tidigare idag. Åkte in till Östra Centrum med bussen på dagen och träffade mormor. Åt god mat på en grekisk restaurang och shoppade en del saker till min "nya hobby". Haha. Mer om det i ett annat inlägg!




En sådan här locktång köpte jag.
Har redan en längre tid funderat på att investera i en, eftersom vi bara har haft en plattång här hemma och jag har fått lära mig att göra lockar med den. Nu hittade jag en som såg perfekt ut i Clas Ohlson och köpte den direkt! Det är samma märke som på vår plattång, vilken har hållit bra i flera år, så det kändes som ett säkert val. Priset låg just under 50 euro.

Och jo, jag vet att mina inlägg som dyker upp ca 1 gång i veckan är smått flummiga, men det får ni leva med. Sry. Orkar verkligen inte satsa mera på bloggen än så här för tillfället.


I wanna feel like this

Dagarna bara flyger förbi. Orkar inte desto mer gå in på vad jag har sysslat med den senaste tiden, men mycket program har jag haft. Här är några bilder från tisdag då jag satt ute i solen med en bra bok medan Alfons var på inträdesprov i Arcada.
 
 
På onsdag for jag iväg till Åbo på 'hemligt uppdrag' med syster och igår låg jag bara hemma hela dagen och såg på tv fast det var hur soligt som helst ute. Ibland får man ha sådana dagar också.
 
 
Ajja. Dessutom har jag äntligen lyckats få det där körkortet som alla talar om hela tiden. Har inte själv haft någon brådska med att få det, fast usch så skönt det är att ändå ha det. Även fast jag inte har någon användning av bil här mitt inne i Helsingfors centrum, så är det kul att ibland kunna låna någons bil och köra sig själv någonstans. Också senare i livet kommer jag så klart säkert att behöva bil.
 
Kvällens planer är att möta upp Alfons på tågstationen då han kommer tillbaks från Vasa, lämna killen hemma och fara ut på en drink med Paulina och Josefin. Som avslutning på dagen far jag och A antagligen på bio och hemma i säng är vi i så fall först efter kl 1 på natten. Men vad gör då det när det är sommarlov och ledigt?!