Släkten när den är som bäst .

Min äldsta kusin som gifte sig på nyåret har även blivit pappa. Lilla Benjamin fick idag sitt namn då han döptes i Borgå. Riktigt trevlig tillställning och jag och Simon kom överens om att han ska komma och hälsa på mig om ett par veckor! Skoj skoj skoj.
 
 
En ovanligt lyckad bild på mig, syster och kusinerna. Och mina underbara Calvin Klein skor, hah. Äldsta kusin Mikael saknas dock på bilden. Måste dessutom bli bättre på att stryka mina skjortor..

Tusen strålande solar .

Faaaakk. Skrev ett huur långt inlägg som helst och så försvann alltihop! Nu får ni nöja er med några bilder från helgen bara.







 

Maybe one day you'll understand why .



Klarade mig just och just igenom dagen utan Spotify Premium! Vilken tur att jag hade kvar ett presentkort ännu och kunde uppdatera min account för sex månader framåt när jag kom hem.

Två favoriter för tillfället

 
 
Var ju faktist på våren och lyssnade på Kim Ceasarion då han uppträdde på Svenska Talande Klubben i Korjaamo. Skitbra var han även live!
 
Nu ska jag vara duktig skolflicka och läsa på min moddabok. Flyga drake. Har sett filmen i högstadiet någon gång, minns att den var helt bra. Boken är säkert ännu bättre, eller åtminstone jag brukar ofta gilla böckerna bättre än filmerna. Sedan ska jag lägga huvudet på kudden i tid för att orka med morgondagen! Först ska jag infinna mig på eftis från kl 13-17 och efter det blir det brått hem då Janni kommer hit. Får se vad vi hittar på!

Här sitter jag..

Och väntar på att mattalektionen ska börja. Räknar lite grann och bara njuter av tillvaron. Solen tittar fram där utanför och allt känns underligt bra.





På väg framåt .

Dagarna flyger förbi. Det är redan torsdag idag fast det känns som tisdag..! Nå jag antar att det är bättre den här vägen än tvärtom :)
 

När vi var ute med barnen igår såg jag de första snöflingorna falla. Usch och fy. Deprimerad åkte jag efter jobb till mormor på myskväll. Precis vad jag behövde. Det är så kallt ute nu att jag fryser hela tiden och får gömma mig under tjocka tröjor och dubbla byxor.. Dessutom är min hy väldigt känslig så ni kan gissa hur torr den är och det kliar över allt. Måste nu använda en speciell fuktighetskräm från apoteket. Hoppas den hjälper!
 

Har en nykter helg framför mig, vare sig jag stannar i Helsingfors eller åker iväg till Karis och dansar lite! Bestämde mig nyligen för att dra ner ordentligt på alkoholkonsumtionen en tid framåt. Ett par cider eller ett glas vin nån gång är helt okej, men inte mer än så. Ska snart hoppa på bussen till Arabia, men lovar att försöka blogga liite lite oftare.

I'm doing this for the thrill of it .

Bu och blä för det dåliga vädret. Nå jag ska inte klaga ännu. Hösten är trots allt mycket bättre än vintern! Ni kan inte förstå hur jag hatar kyla. Och lätt skulle jag kunna leva utan snö också.
 
Trots vädret var det en bra dag både på jobb och i skolan. Blev jättesnabbt färdig med alla uppgifter i matematiken och fick gå hem före alla andra. Samma sak var det på tisdag. Hoppas det går lika bra i provet som på lektionerna. Imorgon ska jag vara på eftis från klockan 12-4 och efter det tar jag syster med i bilen och kör mot Karis. Två veckor sedan jag var där sist. Börjar riktigt sakna stället. Hah.
 
 
Hur fina är inte mina nya örhängen? Handgjorda i silver. Köpte dem på Billnäs marknad i slutet av sommarlovet. Älskar dem.

Med gummistövlar på fötterna .

Trots ösregn har vi varit mycket ute med eftisbarnen idag. Gissa om det är skönt att ligga hemma i sin egen torra säng just nu?
 
Nyttiga jag passade på att ta en egobild med äpplet
innan ett par chokladbitar åkte in i munnen.

Fick en fråga här på bloggen om hur det är att vara Mollys syster.. Hmm. Svaret är väl ganska enkelt. Det är helt bäst. Kunde knappast ha en bättre lillasyster, även fast hon är 14 år och ibland har för sig en del tonårsfasoner. Väntar med spänning på söndagen den 6:e oktober då hon är med i The Voice kids igen!

Brist på nya bilder .

Livet rullar verkligen på och med mitt nya jobb har jag helt nya rutiner i vardagen. Mest positiva förändringar skulle jag säga. Dygnsrytmen är så klart mycket bättre när man måste upp ur sängen senast klockan 10 på morgonen för att hinna med bussen till jobbet. En annan jättebra sak som jag märkte idag är att mina matvanor sakta men säkert håller på att förändras. För att orka med jobbet måste jag äta på morgonen vilket jag aldrig annors brukar göra. Sedan är jag nyttig och äter frukt till mellanmål på eftis för att hålla energin på en jämn nivå och före skolan börjar måste jag igen äta något för att hjärnan ska orka. När jag kommer hem på kvällen är jag passligt hungrig och vräker inte i mig en allt för stor portion som jag brukar göra då jag inte har ätit på hela dagen.
 
Alltså har jag börjat äta regelbundet i samband med att jag har börjat jobba! Slå det. Hur mycket bättre mår inte kroppen av tre-fyra måltider/mellanmål per dag istället för en eller två? Dessutom äter jag nyttigare, mera frukt osv. Till exempel valde jag korv och hemlagad potatismos då jag kom hem idag istället för pizzan i kylskåpet.
 
 
På matematiklektionen idag blev jag färdig med alla uppgifter väldigt fort. Därför hann jag iväg till Idrottshuset för att se på handboll en stund innan Idol började. Sjundeå - IFK, Sjundeå vann med mer än dubbelt så många mål.. Hah.
 
Kan ännu lägga till ett par grejer på min lista med uträttade saker för dagen. Beställde ett nytt skattekort och lyckades fixa det så att jag inte måste betala någon skatt på det jag förtjänar under resten av 2013. Bra där. Sedan bestämde vi med tjejerna att det blir Karis och Ekenäs på fredag och på lördag tjejkväll (=vinkväll) hos Josefin. Oj vad den här veckan kommer att gå snabbt när det finns så mycket att se fram emot!

Idol 2013

Gissa om jag blev förvånad då jag märkte att min favorit från årets Idol är samma kille som deltog i Junior Eurovision Song Contest år 2011! Sökte honom på Youtube då jag hittade låten "Faller" som han tävlade med. Minns att jag lyssnade på den flera gånger då den kom ut, men sedan glömde jag helt bort hela killen. Inte kände jag ju igen honom heller nu i TV:n. Haha. Hur som helst är han skitbra!



Visst var han urgullig redan för två år sedan? :)


On top of the world .

Skön söndag. Körde hem från Borgå och bra gick det. Fast jag inte har hunnit köra så mycket inne i centrum ännu så går det riktigt bra eftersom jag har bott här i snart 13 år och känner till de flesta vägarna. Det jobbigaste med att köra inne i stan är när man skall till något nytt ställe och inte vet på förhand riktigt var man får svänga och när det lönar sig att byta fil. Men så länge man kör sakta och försiktigt så klarar man sig var som helst. 
 
Klockan 16.00 infann jag mig i Hartwall med syster för att se på Jokerit - HIFK. Matchen blev bara sämre och sämre, så vi bestämde oss för att gå hem redan innan den var helt slut. Jokerit vann 3-0. Träffade i alla fall på våra kusiner som råkade sitta på raden nedanför oss. Tänk vad världen är liten ibland :)
 


 
Även fast mamma lagade goda biffar till middag idag så har jag ett otroligt sug efter pizza med mozzarella och pesto.. Om jag är pigg imorgon så kanske jag måst gå till butiken och köpa ingredienser och laga pizza innan jag ska iväg på jobb. Första jobbdagen hej! Lite nervös fastän jag redan var där och hälsade på på fredag. Ska hur som helst bli riktigt kul med ett ordentligt jobb några timmar om dagen. Jag säger inte att det inte är skönt med endast ett par timmar skola om kvällarna fyra dagar i veckan, men man blir ganska slö när man inte gör något vettigt på dagarna.
 
Angående min bror; Vet inte exakt varför, men Conrad bodde på Hawaii i ca fyra månader med sin mamma under vintern. Tror att det är mest för att hans mamma inte tål det kalla klimatet i Finland, och om man har möjligheten att kunna bo på ett varmt ställe när man vill, så varför inte? Jag skulle då inte tacka nej till att byta ut vår vinter mot några månader på andra sidan jordklotet! :) Dessutom fick Conrad gå i skola där och lära sig bättre engelska samt spela fotboll, vilket inte heller är fy skam.

Ingen otur här inte !

Igår steg jag upp och for iväg till Arabia där min nya arbetsplats ligger. Ville bekanta mig med stället innan jag far iväg på jobb på måndag. Bra gick det och jag tror att jag kommer att trivas där!
 
När jag satt i bussen på väg hem fick jag veta att Janni spontant bestämt sig för att komma in till Helsingfors. Oj så glad jag blev! Min dag hade redan börjat jättebra, så vi bestämde oss för att göra fredagen den 13:e till vår lyckodag. Och om den blev lyckad! Småshoppade lite innan vi for hem till mig där vi lagade tortillas. Ca tio före 9 märkte vi att vinet inte skulle räcka till, så ni kan gissa hur snabbt vi sprang till butiken, haha. Fick senare sällskap av Agge och Rony som också skulle till Tivoli. Det var både min och Jannis första gång i Tivoli och jag måste bara säga att det var nog ett riktigt bra ställe! Stort och fint. Tror nästan att jag föredrar Tivoli framför åtminstone Tiger.
 
Körde till Borgå idag med både Molly och Conrad i bilen. Första gången på nästan ett år som alla i pappas familj har varit samlade, d.v.s. jag, Molly, Conrad, Elmer, Leon, pappa och hans fru Anna. Beror mycket på att Conrad har varit bosatt på Hawaii flera månader under vintern och våren. Roligt med alla på plats igen.



Soliga dagar är helt enkelt bättre dagar

Oj vilken bra dag det har varit! Blev idag anställd som eftisledare och jag kommer att jobba som det så länge jag bara kan. Helt super med 22h jobb i veckan, ca 4-5 timmar per dag före skolan börjar på kvällen. Passar mig perfekt.
 
 
Efter arbetsintervjun kom jag hem och hann precis skriva en essä på engelska förrän jag åkte in till centrum för att träffa flickorna som var här på studiebesök med klassen. Mumsade lite froyo och kollade i butiker. Sedan var det dags för mig att fara till skolan. Just nu kommer det siffror och ekvationer ut ur öronen på mig, så tänker värma några knackkorvar och lägga på ett avsnitt av Nashville. Det är tusen gånger skönare att bara ta det lugnt och koppla av efter en dag med mycket program och då man känner att man verkligen har uträttat något.

Bråttooom .

Dagen började skit och jag har tydligen min arbetsintervju imorgon i stället. Så där steg jag upp och gjorde mig fin i onödan. Hah. Nä, men mitt humör har bara inte varit helt på topp. Funderar på att köpa någon god glass på väg hem från skolan och pigga upp mig själv!
 
Ska försöka mig på lite positivare tankar nu. Bara jag sitter med ett gott kvällsmål framför TV:n och ser på Idol senare ikväll så är livet redan ljusare. Sen är det endast en skoldag kvar för veckan och veckoslutet skall planeras. Mamma kom nyss hem med biljetter till Jokerit - HIFK på söndag, så en programpunkt är i alla fall klar!
 
Oj. Nu blev det bråttom till skolan. Ni får inte ens någon bild i det här inlägget, men så kan det gå.

Wait just one more day .

Usch. Jag måste erkänna att jag är helt beroende av pepsi max och coca cola light. Läste nyss en riktigt äcklig artikel om sötningsmedel och lightprodukter.. Tror nästan att jag ska försöka sluta dricka så mycket pepsi max som jag gör nu. Jag dricker lätt en stor 1,5 liters flaska per dag! Det blir dessutom ganska dyrt. Bara jag har druckit upp flaskan i kylskåpet så ska jag hålla mig till att dricka pepsi och cokis endast under veckosluten.
 
 
Måste väl säga några ord om helgen som var också. Körde till Karis på fredag och det blev ett par drinkar i Serendi med tjejerna. Världens bästa Emma fyllde 18 år på lördag så då ordnade hon förfest. Senare mot kvällen fick vi taxiskjuts till Nox där det som vanligt hände både det ena och det andra och jag träffade på både nya och gamla vänner. Tänker säga som Emma; Det var roligt så länge det varade!
 
 
Redan tisdag idag och jag skall strax iväg till skolan. Har jobbintervju imorgon klockan 10 på morgonen så då var det slut på min dåliga dygnsrytm.

And I can stay like this for days .

Trots att jag var duktig och somnade före klockan 12 igår så lyckades jag sova ända till klockan två idag. 14 timmar sömn, jess. Dit for den dygnsrytmen igen. Great.

Skola några timmar och när jag kom hem hade mamma lagat wienerschnitzel samt köpt Pepsi max. Fy vad gott det var!

 


F your love - Darin .

Fick ingen med mig till Korjaamo idag där Darin uppträder om ett par timmar.. Inte ens mamma! Får istället lov sitta hemma och höra på honom via Spotify och vara ledsen. Tröstar mig med att mamma lagar chokladpudding till kvällsmål. Men först ska jag gosa ner mig i sängen och skriva en moddauppsats.
 

En kreativ dag .

Vaknade idag med en bild i huvudet. Världens finaste tavla. Tänker inte berätta mer om hur den såg ut, tänker istället ta fram mina oljefärger så fort jag hinner och måla den. Det ni. Idag hann jag bara måla mina naglar.

Lagade en god lunch åt mig innan jag klädde på mig min nya skjorta och shorts och gick till skolan. Säkert sista dagen det här året man kunde ha på sig shorts. När jag gick hem från skolan klockan 8 frös jag nog lite grann om mina bara ben. Vilken tur att jag var smart och åtminstone hade jacka med.

 

 

Tänk att det redan är onsdag imorgon. Väntar så på lördagen då Emma fyller år!


The Voice Kids .

Trots lite illamående och mensvärk är humöret ändå på topp idag. För er som inte ännu vet så är min syster med i The Voice Kids och idag lades hennes första uppträdande ut på internet! Eftersom hon syns i TV först på söndag så får man inte ännu veta vems team hon väljer, men man får höra hela hennes låt samt domarnas kommentarer.
 
Gå in på den här länken för att se klippet -> http://www.nelonen.fi/ohjelmat/the-voice-kids/1156598-nettiennakko-molly-rosenstrom-rajayttaa-potin Stolt storasyster här ska ni veta!
 
För nästan två år sedan då Molly var med i Talent och kom på andra plats.

Dagen blev bara bättre av att jag fick träffa Emma i Sello, dricka en ice mocha på Robert's Coffee och hitta världens snyggaste skjorta i H&M.
Kom just hem från skolan och blir alldeles just serverad mammas hemlagade köttbullar. Någon annan som har haft en lika lyckad måndag? :)
 

Vad finns det då att bry sig om .

Hade helt klart världens bästa lördag igår! Först kaffe i Karis, sedan vidare till Dalsbruk där det förfestades och var dans på Kalkholmen. Väldigt spontant hoppade jag i en taxi och åkte till Ekenäs för att överraska tjejerna som var i Ettan. Lätt bästa fiilisen på länge. Måste bara lära mig ännu att veta när man ska fara hem och skita i en del saker. Men vad är nu en fest utan drama och vad är nu ett liv utan pojkproblem?
 
  
Duktiga och snälla var vi i alla fall med Issu då vi tackade nej till ett flertal efterfester och tog en taxi hem. Får väl snart börja betala hyra hos Korhonens då deras hus mer eller mindre är mitt hem under helgerna. Hah, skämt åsido :) Mår inte riktigt hejsan efter igår så tänker säga tack och gonatt nu. Imorgon träff med Emma. Allt för länge sen sist!
 
 
Fredagen var inte heller så tokig med hemlagad sushi och vin. Är verkligen glad över att jag har lärt mig att göra sushi själv. Så mycket billigare, speciellt om man gör åt många. Och nog måste man väl kunna göra sin favoriträtt?!