Mininimii

Snart iväg till skolan på självständighetssupé! Blir visst upplockad av tjejerna. Har btw färgat håret mörkare. Och bättre bild får ni inte idag :) Ska försöka fixa ihop någon snygg frisyr ännu..
 

Första skoldagen

Var tillbaks i skolan idag för första gången på över två veckor. Klarade av hela skoldagen (en lektion engelska..) utan större problem. Tog bort alla hissakurser för den här perioden och kunde inte byta dem mot något annat ämne, så har väl bara fyra kurser nu igen. Mormor kom och hämtade mig när jag slutade och så gjorde vi varma smörgåsar hemma. Trött och aningen svag gick jag och sova efter maten och vaknade passligt klockan sju då Janni råkade väcka mig med ett sms. Har nu sett på en film, ätit plättar och tagit dagens sista mediciner. Klar för sängen med andra ord!
 
Några nya smycken från Gina som jag köpte för någon vecka sedan och inte ännu har använt.
 
På tal om köp; När jag och mormor gick till skolan på morgonen så tittade vi in via Canny och hittade en jättesöt festtopp som jag tänker ha på mig imorgon på supén. Den är blå och har liksom volanger nertill. Äh, svårt att förklara, ska försöka ta en bild på den :) Hoppas bara att ingen annan på tillställningen har hittat samma fina topp eftersom alla i storlek 36 och 40 var slut. Som tur så är man så liten om bysten själv att en 34a passar perfekt, tss.

Sick of being sick

Jahas. Så har man anemi också. Mamma har köpt järntabletter åt mig och lagat både spenatplättar och spenatsoppa. Tycker synd om dem som lider av anemi nu när jag vet hur jobbigt det är. Yrsel, hjärtklappningar, trötthet, blekhet, huvudvärk och så bultar det något fruktansvärt i öronen hela tiden. Tur så beror min anemi bara på att jag förlorade så mycket blod på lördag, vilket betyder att jag snart är i skick igen.
 
Gick till biblioteket idag med en försenad bok och måste sätta mig ner där en stund och vila pga hjärtklappning och yrsel. Je. Hur mycket jag än försöker äta och dricka så mår jag ändå inte bättre. Vad jobbigt. Imorgon skola, läkare och så kommer mormor hit och sköter om mig.
 
 
 
Med eller utan blixt?!
 
Såg just Black Swan med syster och nu blir det hopp i säng. Hoppas på en bättre dag imorgon med mera krafter och ett piggare humör. Ni vet inte hur jag längtar efter att få vara helt frisk igen och kunna göra alla roliga saker jag inte kan nu, satsa mera på skolan och komma igång med träningen! Helt sjukt hur jag ens har överlevt det här senaste året med så lite träning som har blivit av. Någon månad under sommaren kunde jag träna som vanligt, sedan blev jag sjuk igen. Okej, vem annan tycker att min blogg är en aning deprimerande för tillfället?

Mys hemma i Karis

 
Kom hem till Karis med mamma och syster just. Resan gick bra, men nu värker det igen lite här som där. Sitter i sängen med mina goda Läkerol (tack till Janni som "hittade" dem :) och försöker dricka ett glas vatten med sån där vitamin-brustablett-grej.
 
Provläsandet har gått sisådär.. Bara jag är på benen imorgon på moronen så far jag nog och skriver provet. Nu blir det ett avsnitt How I met Your mother och sedan gonatt.

Natten från lördag till söndag

Värsta natten i mitt liv? Jag blödde ur halsen från kl 6 på kvällen till klockan 6 på morgonen. Spydde blod fyra eller fem gånger och höll på att svimma x antal gånger så fort jag skulle flytta på mig. Tack och lov har man en så bra mamma som kör från Karis till Borgå mitt i natten för att hämta en. När mamma äntligen var framme hos pappa hade halsen just slutat blöda och jag låg på golvet i tamburen. Mamma satte på mig skorna, tog mina saker och fick nästan bära mig till bilen eftersom jag inte hölls på benen och bara såg svart. Ja, på sjukhuset hade dom alltså sagt att dom inte har tid med mig och att det var helt onödigt att komma dit. Bara ifall jag skulle ha blött så kraftigt ur halsen att jag inte sku ha kunnat tala så skulle vi ha måsta komma in och få någon slags vård. Det var nog ganska på gränsen att vi måste fara ett par gånger.
 
Ni sku bara veta hur illa man mår när man har svalt en massa blod och sedan spyr upp det. Usch. Igår blödde det som sagt inte mera på morgonen, men jag kunde inte ens ta mig själv fem meter till WC:n utan att börja se stjärnor framför ögonen samt få svindel. Mamma försökte trycka i mig så mycket näring som möjligt, men för det första är min magsäck så liten så börjar snabbt må illa om jag äter/dricker mer än ca 2 dl. För det andra var jag så rädd igår att det skulle börja blöda på nytt om jag åt något, så kunde bara få i mig näring i form av kall vätska. (En halv nutridrink, blåbärssoppa och lite vaniljglass) Tror inte att det blir så mycket fast föda idag heller.
 
Känns på något sätt bra att skriva allt det här på bloggen.. Nå nu vet ni lite mer om mig och mitt intressanta liv som invalid. Eller kanske inte invalid, men nästan! Och så har jag inte så farligt mycket annat för mig här i sängen i Hesa än att vara på datorn. Jo jag skulle kunna läsa på prov, men är inte ens säker på att jag är i tillräckligt bra skick för att kunna skriva det imorgon, så vi får se. Ska nog läsa lite senare idag.
 
Söta jag. Var riktigt i duschen igår och tvättade håret så man ser lite skapligare ut. Dessutom fick jag öka färgtemperaturen i bilden en aning så att jag inte skulle se helt ut som ett spöke.
 
Nu har min värkmedicin äntligen börjat värka (en timme senare), så ska krypa till köket och se vad det finns i kylskåpet. Tycker mamma sa att jag sku ta en Alpro Soya.

..

Har just överlevt den värsta natten i mitt liv. Och int mår jag bra ännu heller.


Händerna mot himlen

Hejsan svejsan. Dagen började bra med julbasar på dagis och ett besök på stan här i Borgå med syster. Åt på kinesisk restaurang. Delade på en portion eftersom jag kunde äta så lite. Var sugen på choklad efter det och köpte en chokostång. Kunde äta en halv bit och måste ge resten åt syster. Typiskt.
 
 
Har även köpt hårfärg idag, en förpackning med vanlig chokladbrun färg och en för ljusa slingor. Hade tänkt färga redan idag, men det blir inte riktigt av. Tog en tupplur här på eftermiddagen och vaknade av att jag hostade mycket. Tyckte att det smakade lite konstigt i munnen också men försökte att bara svälja. Till sist började jag må lite illa och märkte att det blödde i halsen, heh. Det var en del av sårskårpan i halsen som hade lossnat. Som tur slutade det blöda ganska snabbt och jag behövde inte ringa efter ambulans. Blöder det i mer än 15 minuter måste man in till sjukhus. Blä. Och som om det inte räckte med att det blödde från halsen så hade jag också näsblod här tidigare. Antagligen p.g.a. näringsbrist.
 
Är ensam hemma hos pappa. De vuxna är ute och äter middag, de minsta är hos sina morföräldrar och syster är ute med någo kompisar. Rolig lördag det här! Nå ganska mysigt har jag det väl här i soffan.
 

Starstruck

Tänka sig. Min hals mår nästan helt okej. Har kunnat tala typ ordentligt hela kvällen, fast nu är jag hes. Är alltså hos pappa i Borgå nu. Har myst med småbröderna och sett på X-factor samt Skavlan. Både Bruno Mars och Swedish House Mafia gästade Skavlan ikväll. Riktigt kul att få höra killarna i SHM bli intervjuade. One Last Tour om en månad juu! Btw, visste ni att alla tre killarna är småbarnspappor?! Trodde att det bara var Steve som hade barn. Hehe.
 

Bild från Expressen.se
 
Nu ska jag avsluta fredagen med att se på Twilight - Eclipse med syster. Håller på med ett sk Twilight-maraton innan vi far och se på sista filmen på bio. Tur att vi gör det eftersom båda märkte att ingen av oss har sett den tredje filmen. Hur har vi riktigt lyckats missa den? Imorgon julbasar på pojkarnas dagis, sedan in till stan med syster och titta på klänningar.

Julklappar

Nästan en månad kvar nu till julafton. Känns lika konstigt som alltid. Tiden går så fort! Om en vecka är det självständighetssupé i skolan och om 10 dagar far vi till Frankfurt. Fick dessutom polislovet tillbaks idag, så jag får börja övningsköra nu! Om jag inte skulle vara sjuk dvs.. Men tammitusan jag ska bli frisk fort nu. 112 dagar kvar till myndigheten.
 
Men ja. På tal om julafton så måst jag ju berätta vad jag önskar mig i julklapp. Hihi.
 
Min nuvarande bärbara dator har nog sett sina sista dagar snart. En MacBook skulle inte vara helt fel. Designen är så sjukt snygg. Ska tala med min egna IT-chef till pappa och se vad han säger om saken. Han valde ut min nuvarande dator och den har varit helt great i alla dessa fyra (?) år.
 
Min andra önskning är något från Ted Baker. Helst en plånbok eller ett Iphone-fodral. Haha, jag kan allvarligt stå och se på hans designer i tusen år om jag hittar något från honom i butiken. T.ex. Stockmann har ganska mycket fina saker från TB. Allt är bara så dyrt.. :(
 
Känner mig som ett litet barn inför julafton och vill utöver det här jättegärna ha en massa småsaker. Snälla julgubben, hämta med dig smycken, strumpor, underkläder, presentkort, spel, skönhetsartiklar, böcker och annat kul åt mig! Och glöm inte en massa godis! Helst choklad. Tack på förhand.

Just one last time

Gissa hur skönt det har varit att få sova hela natten utan att måsta stiga upp och ta mera värkmedicin?! Eller jag vaknade nog på natten någon gång och mamma kom och gav hostmedicin åt mig, men that's it. När jag sedan steg upp halv 8 värkte nog halsen ganska ordentligt. Bättre än igår i alla fall.
 
 
Mamma har dekorerat så fint med jultomtar i fönstret. Nej, jag tycker inte så mycket om julpynt. Kanske man kan ha en liten julgran och sätta några levande ljus runt omkring i huset, sedan börjar det räcka.
 
Håller då inte på att DÖ av smärta idag, så tror att jag far till pappa över veckoslutet. Det är väl inte så stor skillnad om jag ligger hos mamma i sängen och glor eller hos pappa.

Sry

Orkar inte ens blogga just nu. Halsen har bara blivit värre sen tisdag och jag gör inget annat än sover, vaknar och gråter av smärta, äter medicin, äter någon mat medan jag gråter lite till (jo, det tar faktist så sjukt..), ligger med en isbit mot halsen före jag somnar om igen. Sedan börjar allt på nytt.

Ni förstår säkert hur jobbigt jag har det när jag gråter åtminstone fyra gånger per dag, blir utslängd ur kurser pga för mycket frånvaro och antagligen måst gå gymnasiet på fyra år. Jag har påriktigt varit sjuk nu så det räcker för resten av livet. I över ett j***a år har det hållit på och jag har varken kunnat träna eller studera ordentligt. Inte en enda period eller provvecka i gymnasiet har jag varit frisk.

Hoppas den här skiten äntligen skulle vända nu efter operationen, för jag börjar vara riktigt urled på det här.

Aja. Ett par av sjuksköterskorna vid operationen trodde inte på att jag var 17 år.. Men vem sku nu de när man ser ut så här?


Scream and Shout

Vad tycks? Will.I.Am's senaste release, kom ut igår tror jag. Featuring Britney Spears.
 
 
Vissa delar av låten är riktigt yees, andra lite sämre. Tycker också att Britney skulle ha fått sjunga mera. Det ska komma en musikvideo till låten, troligen redan imorgon.

Ombré

När man ligger hemma dagarna i ända och inte gör så farligt mycket alls, börjar man fundera på allt möjligt. Mitt senaste påhitt är att färga håret, helst ombré. Nu när den värsta mainstreamen har lugnat sig så kanske man själv skulle kunna försöka sig på det :)
 
Borde man vara modig och försöka färga själv hemma eller gå till frissan? Tycker bara att det känns så dåligt när man har lagt ut en massa pengar i frissan och så blir slutresultatet inte ens nära på det man hade velat ha. Liksom hellre lägger jag då ut 15-20 euro på hårfärg från butiken och gör det själv. Blir det fult så blir det. Då kan man färga om det eller använda toning och summan hamnar ändå långt under den man skulle ha betalat hos ett proffs. Fast sedan när jag ska ha mitt hår klippt så sätter jag mig så klart i frissastolen!
 
Göra som Kenza och färga i salong eller med tex L'oréal Paris hårfärger hemma? Bilderna fanns på Google.
      

Sedan vet jag inte heller exakt hur jag skulle villa ha det. Mycket mörkt där uppe och bara lite ljust i topparna eller jättemycket ljust? Det viktiga är att det ser naturligt ut. Ni vet, att det ljusa och det mörka inte skarpt bryter av varandra, utan mera 'flyter in i varandra'.. Heh. Ska ta och fundera lite på saken.
 
Vad tycker ni? Ska jag satsa på ombréstilen? Och hur ser det det snyggast ut? Help mee.

Ett ägg tack .

Kom på igår på kvällen vad jag kan äta; löskokt ägg! Var så undernärd och mådde så dåligt att jag höll på att svimma. Enligt mamma var jag till och med vit om läpparna och hon ringde till sjukhuset och undrade när man kunde komma in och få dropp. Vi fick inte åka in till sjukhuset eftersom jag redan är 17 år och 'borde skärpa mig' enligt sjuksköterskan. Då tyckte mamma att jag skulle pröva äta lite ägg med salt på (lite = 3 tsk). Och det gick riktigt bra. Mitt smaksinne har även försvunnit till en stor del, men ägg smakar konstigt nog helt bra :)
 
Så dagens meny har idag bestått av 2 löskokta ägg och några munsbitar leverlåda. Det blir ju bara bättre det här hörni. Kanske jag snart är i skick att läsa på något prov. Morgondagens prov i religion blir det inte mycket av..
 
Tror bestämt att mamma tänker tvinga i mig ännu ett ägg till kvällsmål och så kanske jag ska se på lite TV om jag bara orkar. Sedan sovaa. Nätterna är annors lika hemska som dagarna. Kan inte andas genom näsan och halsen blir torrare än en öknen och bläää usch fy. Hejdå, nu ska jag inte klaga öppet i bloggen mera :)

Ett inlägg om mat

Roligt när mamma ungefär får mata mig och mormor betala mig för att jag ska äta något alls. Fem euro för ett glas med sorbetglass. Haha.

Nå, nu ska jag vara duktig och äta lite kall potatismos. På bild ser ni min lunch (minus korvbitarna..)


Rösta!

Min äldsta kusin ska gifta sig på nyårsafton och jag behöver en ny klänning till det. Vad tycker ni om de här klänningarna? Vilken stil skulle passa bäst? Ni vet, man kan ju inte riktigt ha något helt svart eller vitt på sig på ett bröllop. Dessutom är det ju nyår, så något glittrigt skulle inte vara helt fel?


Om ni vet någon bra sida på nätet med stort urval av klänningar förutom Nelly, Bubbleroom, H&M, Zara och Zalando, så säg till!

Carry on .

Hejsan hoppsan. Mår lika skit som igår. Mamma har ändå lyckats få i mig någo smått att äta eftersom läkaren sa att jag annors sku måsta åka in till sjukhuset och få dropp. Hade igen hög feber under natten, så fick en ny sorts antibiotika.
 
 
En sådan här flaska motsvarar en hel måltid (innehåller ändå inte mera än 300 kcal). Har fått i mig riktigt en halv idag.. Drack dessa också för några år sedan när jag var sjuk och inte kunde äta vanlig mat. Tycker att den med chokladsmak är riktigt god, så några såna här ska jag väl få ner de kommande dagarna.
 
När jag inte försöker få i mig näring och medicin, så spelar jag ett dumt spel på datorn, ser på någon serie och sover massor.

Första och sista inlägget för idag

Jag lever! Fast jag mår riktigt skit. Själva operationen gick jättebra, men fick väldigt hög feber under natten och halsen mår allt annat än bra. Mamma fick åka iväg till ett apotek kl 3 på natten efter en febertermometer och sedan måste vi nästan åka iväg till sjukhuset eftersom min temperatur låg uppe vid nästan 40 grader. (Och då ska ni veta att jag har ätit både antibiotika och värkmediciner, alltså borde inte febern stiga så där..)
 
Sry men nu måste ja avsluta mitt inlägg och fortsätta sova. Tog just en jättestark värkmedicin och mår lite illa. Ska ändå vara duktig och lägga upp en bild hit ännu.
 
 
Låt mig presentera dagens lunch. Tog omkring en timme att få i mig hela.

William Spetz

Ajo. Tänkte ännu tipsa er om Sveriges skönaste kille, William Spetz. Har följt med honom nu i kanske en månad och han är verkligen så underhållande! Han hade en blogg förut, men den har han slutat med. Han twittrar också, men det som har gjort honom känd är hans videobloggar. Han har fått ett helt eget program på SVT som heter Williams lista och som filmades in under sommaren. Kommer varje söndag ett nytt avsnitt ut på webben.
 
 
Om ni kollar in hans Youtube-sida, så titta på videon som heter "INSTAGRAM-DÖDEN!!" Haha.
 

FollowShoutoutLikeComment

Usch vilken tisdag. Steg upp tidigt och for till polisen med mamma och lämnade in alla papper som behövs för att få lov att övningsköra. Sedan missade jag tåget hem till Karis och fick vänta en timme på nästa. Nåja, som tur hade Hesburger öppnat då, så fick lite fett morgonmål :)
 
På mina två håltimmar gjorde jag färdigt en presentation för vår undersökning i hälsokunskap. Sedan fick jag en ganska plötslig migrän (eller jaa, åtminstone hjälpte inte vanlig burana, så måste ta medicin som är för migrän) och sov ett par timmar innan Emma ringde och sa att hon var på väg till Darin med Issu och Janni. For dit och åt en portion kebab och satte mig sedan på tåget till Hesa igen.
 
Mår lite halvdåligt ännu och hoppas att jag inte får feber eller något annat eftersom de i så fall inte kan operera mig imorgon. Ska söka igenom mammas skåp nu och se om jag hittar något gott. Efter klockan 12 idag på kvällen så får jag varken dricka eller äta mera.. Uschaduscha, hemska saker.
 
 
Gammal Instagram-bild. Skulle kunna dö för en slush ice just nu! Nå som sagt så får jag mer eller mindre äta bara glass den närmaste tiden, så kanske mamma kan fixa hem lite slush ice åt mig nån dag efter jobbet.. Hihi.
 
Ska försöka uppdatera bloggen efter operationen i något skede. Så fort jag orkar.

Missade tåget

@&%*• missade det där dumma tåget till Karis som gick 09.08. Sju över stod jag på perrongen och fick inte mera upp dörren till vagnen.. Ajjaha. Missar nu moddan och kommer passligt hem till två håltimmar. Pff.
 

Nå i alla fall så har jag min nya jacka och halsduk på mig. Jackan köpte mormor åt mig på fredag, ville inte själv lägga 120 euro på den så det fick bli en förtidig julklapp :) Äkta dunjacka från Vila - såå varm och skön fast den inte täcker rumpan. Halsduken hittade jag i Ekenäs Lindex på lördag.

 

 


Nu tammifään .

Halsen började värka igen på lördag. Som tur hade jag tid till en specialist idag på morgonen i Ekenäs och fick beskedet att det blir operation genast på onsdag! Tonsillerna bort då alltså. Sedan är jag sjukskriven i två veckor, men får nog gå till skolan (provveckan börjar ju nästa vecka) om jag orkar.

Valde att operera så fort som möjligt eftersom jag far till Frankfurt om exakt tre veckor och sedan blir det både jul och nyår osv. Tyvärr missar jag en massa skoj nu också. På torsdag skulle det ha varit HIFK - Jokerit, på fredag shopping med Paulinus och på lördag fest samt nattfotis. Bu.

Nå idag har det i alla fall varit en bra dag. Mamma klarade sitt test, så nu får jag börja övningsköra så fort vi har fått polislovet. Jee. Sedan läkare som sagt och efter det till skolan på några lektioner och info om studentexamen. Tänk att jag redan på våren skriver hälsokunskap?! Jees. Nå efter skolan for jag hem till Issu och Janni. Vi lagade riktigt god mat och hade lite måndagsmys före vi for iväg med Sofia till Ekenäs på studiebesök kl 6. Tog 8:ans tåg till Helsingfors och har sett på hyrfilm med syster och mamma. Blir här över natten.

Det blev visst ett småflummigt inlägg, men jo. Imorgon ska jag äta så mycket god mat jag bara kan eftersom det sen blir att leva på bara glass i två veckors tid! Nati kram :)


Hos mormor

Kom från pappa idag på morgonen (okej, det är väl morgon ännu..) och hoppade av i Östra centrum hos mormor. Överraskade henne helt och hållet :)

Har fått både yoghurt och wiener nougat här samt läst dagens Hbl, så snart orkar man fara iväg och undersöka butikerna i Itis. Stockmann har tydligen 10% rea på nästan allt idag för stamkunder! Och gissa vem som är stamkund? Hihi.


Jävla bekräftelsebög



Boken jag ska presentera på moddan. Bytte lite i sista stund..

Outfit 7.11




Diggar ni min nya pälsväst från H&M? :) Har plötsligt börjat tycka om allt som har med päls att göra. Skulle såå villa ha en liten svart pälsjacka! Fusk såklart.

4. 3. 2. 1.

Haft en otroligt chill dag. Måste till läkaren på morgonen, så missade moddatimmen och efter det myste jag hemma med Janni tills vi for på besök till Ekenäs och stadshuset. Har försökt komma igenom min bok som jag ska presentera imorgon, men den är så tråkig så det går inte! Usch. Ja, istället ligger jag i soffan och myser med Laku.
 
 
.. Och så sku man borda orka se lite på USA:s valvaka ikväll också. Fast den håller på nästan hela natten, så får se hur det blir med den saken.

Intressanta grejer hörni



12 kalorier i en burk..! Klart jag visste att svamp inte hade mycket näring precis (90% vatten typ?!), men 10 kcal per 100 gram är ju ingenting. Till och med sallad har väl någo 11 kcal/100g.
 
Nåja. Stor skillnad hur många kalorier det är i svamp, gott är det hur som helst :)

Köttbullarna gömmer sig



Hade Sara här på besök hos mig efter skolan. Hade köpt lite mumsig mat och försökte skriva våra försenade modersmålsuppsatser. Hehe hops.
 
Lyssnar på Swedish House Mafia och taggar inför konserten den 20 december. Köpte biljetter idag med tjejerna, kommer bli sjukt kul! Fick sittplatser nere mitt emot scen, så riktigt jees :) Tack till Linda som var jättesnäll och köade för vår skull också!
 
Tänkte dra lite träning idag ännu eftersom klockan inte ens är 6. Ska försöka mig på en länk - flunssan har gett med sig och foten har mått riktigt bra den senaste veckan. Hoppas hoppas hoppas att den inte blir sjuk genast igen. Som tur får jag ändå operera den i något skede.

Karis



Det blev en lång promenad så här på förmiddagen. Passade på att testa min kamera. Gårdagen var awesome, hade jätteskoj! Låg hemma i egen säng klockan 3, glad och nöjd. Nu lagar mamma hemlagade köttbullar och resten av dagen blir väl mest bara mys hemma och läxor.

Min nya ring



Hur cool är inte min nya ring? Köpte den från Nelly.com
Försöker få in bättre bilder på den senare om jag orkar :)

Nu göra sig helt färdig för en kväll med flicksen! Jee.

Alla helgons dag

Bakar som bäst mockarutor med mamma. Eller hon bakar och jag får dekorera med strössel, haha. Senare blir det tjejkväll hos Issu och Janni, så tänkte bidra med något gott :)
 
 
Har varit i farten med min nya kamera.. :)

Zero Skyfall

Glömde berätta att jag var på bio igår igen. Nyaste Bond-filmen Skyfall. Skitbra. Mycket action, lite utöver det vanliga. Dessutom var det skoj när filmen till stor del utspelade sig i London och jag kunde känna igen platser där jag själv varit. Det blir alltid mycket mer intressant då.
 
 
Min senaste upptäckt: Pepsi Max smakar bättre än Coca Cola zero/light.

Me and my Nikon



Ny kamera och en del andra grejer från igår. T.ex. hittade jag blusen ovan i Gina Tricot samt en topp och några ringar och örhängen. Sedan köpte jag både ett rött nagellack (favoritmärket Mavala ofc) och ett rött läppstift från Viva la Vida. Måste rekommendera läppstiftet - hållbar färg och det har en behaglig doft och det gör inget om man skulle få lite i munnen eftersom det inte smakar så illa heller som vissa andra läppstift gör.

Har inte hunnit kolla så noggrant på kameran ännu, men den tar verkligen bra foton fast det är dålig belysning i rummet. Ska fördjupa mig en aning i alla inställningar ännu. Det är en kompaktkamera, så det är inte alls lika invecklat som på en systemkamera, men någo måste jag väl ändå lära mig. Måste också köpa något slags fodral eller skydd till den, så om ni vet någon butik som säljer snygga sådana så tipsa mig!
 
Min andra rekommendation för dagen är burken med body butter, också från Gina. 2 eller 3 euro kostade den, så not bad. Blev helt förtjust i den när Issu hade med sig en likadan till skolan.