En dag i staden .

Har varit nästan hela dagen i Hesa, kom hem för en stund sedan. Spenderat lite kvalitetstid med mamma; kollat på vår nya lägenhet som renoveras, shoppat, ätit kinesiskt och varit på bio. Såg filmen Bacelorette som var hur kul som helst! På väg hem stannade vi dessutom till vid McDonald's, så mat har man ju nog fått i sig den här lördagen. Kom hem med riktigt hemsk huvudvärk samt hals- och magont. Försökte sova, men fick inte sömn så det blev datorn istället så fort buranan börjat hjälpa.


Utsikten åt ena hållet från nya lägenheten :)



Har kusin Simon här nu, så det blir kanske någon film eller liknande senare ikväll ännu.


I Haga .

Är för stunden hos mamma och syster i Haga. Har ätit pizza och nu blir det bakelse och macarons från Stockmanns delikatess till efterrätt! Muums. Imorgon blir det att fara in till centrum med mamma och söka en vinterjacka. Har planerat att fara och äta kinesiskt också :) Sedan hem till Karis mot kvällen!


Budget?

Någon annan som tycker att H&M's priser har stigit en aning..? Jaja, klart det finns en massa andra saker som är billiga, men när jag kollade in höstens och vinterns nyheter på deras hemsida hittade jag en massa plagg som kostade mycket mera än vad de brukar. Liksom en jacka från H&M för 149 euro? Sedan när?

Inget fel på det såklart, så länge inte allting i butiken börjar få liknande priser!
Och ett halsband för 50 euro? Sry men det köper jag nog inte. Får säkert för samma pris ett snyggare halsband från någon smyckesaffär. Nåja, oberoende vad priserna är så är H&M's produkter nästan alltid snygga.

Så här ser det ut när jag är hungrig..


Irriterande saker .

Jag blir så störd i matbutiken när saker ligger på helt fel plats. Människor liksom flyttar omkring på grejjer och lägger tillbaks dem lite var som helst i hyllan. Sedan finns det prislappar som är på helt fel ställe eller också saknas dom helt och hållet. Någon annan som blir irriterad på sånt här eller är det bara jag som är för känslig?


Okej, frågorna nu då ..

Jokerit eller HIFK?
Hifk såklaart :) Har hejat på dem ända sedan jag började bry mig om ishockey över huvudtaget. Bodde då ännu i Hesa, och där hejade många kompisar också på Hifk. Dock är det först 2 eller 3 år sedan jag började fara och se på deras matcher live. Har redan två stycken inbokade i kalendern här senare på hösten!
 
 
Varifrån köper jag mina Iphoneskal?
Tror att personen som frågade menade skalet som jag har på bild här nedan om. Det köpte jag från Importgrossisten.se tillsammans med några andra. Snabb leverans och riktigt förmånligt. Rekommenderar. Har också beställt skal från både Skinz.se och Mytrendyphone.fi, som också var riktigt bra.
 


Berättar mer om hur det är att bo ensam i ett annat inlägg. Nu måst jag verkligen läsa psykologi, stannade hemma från skolan idag med riktigt röd och sjuk hals. Ni vill inte ens se bilden jag tog och skickade åt mamma (och Issu, haha). Hela kroppen värkte när jag vaknade, men efter ett kilo burana och finrexin så känns det aningen bättre.
 
Oj kära nån. Hur ska provet riktigt gå imorgon? :/ Har inte varit helt frisk en enda provvecka i gymnasiet ännu!

Jag finns också på Tumblr .

Startade nyligen en egen sida på Tumblr, så ni kan gärna följa mig där också! Försöker att lägga in lite andra bilder på den sidan, ofta blir det Instagrambilder. Också citat, ordspråk mm kommer jag att publicera där. Den är typ som en extra blogg, men utan text i stort sett.
 

WWW.MIMMIROS.TUMBLR.COM


Jag är helt död!

Okej, jag mår riktigt dåligt nu. Både fysiskt och psysiskt. Dumma provvecka som ska börja just nu. Vill liksom inte ens ta fram skolböckerna, än mindre läsa dem.
 
 
Vill någon komma och gömma min dator? 90210 är påriktigt det enda jag orkar med just nu.
 
Ska också svara på några kommentarer som jag har fått bara jag orkar! Jokerit eller HIFK? Varifrån har jag köpt mina iphoneskal? Bor jag ensam - hur ser det ut här hemma?

In bad mood .

Gick hem från skolan med halvt migrän. Slocknade i sängen så fort jag kom in genom dörren. När jag vaknade nu lite före klockan 6 var huvudvärken nästan borta, men istället hade min hals börjat värka massor. Som tur hittade jag en helt jättebra halsmedicin som jag köpte i Grekland när vi var där. Man suger på tabletten i en minut och genast lindras smärtan i halsen!


Alltid lika söt efter att jag har sovit mitt på dagen :)


Meanwhile in the kitchen.. Haha, hoppas mamma inte ser det här!


How do you like me now?

Ojojoj.. Har läst finska i nästan en timme nu! Huhhu säger jag bara. Så mycket finska har jag inte läst på säkert ett halvt år. Om en stund kommer min tjej hit och då ska vi gå ut på kvällspromenad. Har redan sökt fram min enorma halsduk ♥
 
 
Uppdatering; Hann aldrig publicera inlägget innan jag for ut, så gör det först nu. Det blev en riktigt lång promenad/power walk med Janni! Först till Evalds och sedan ända ut till Abc och Shell där vi träffade några av dom bästa ekenäsborna :)
 
Nu måst jag få i mig lite ordentlig mat med salt i eftersom jag bara har ätit choklad hittills idag. Duktigt Mimmi.

Not so keen any more.

Vet ni vad? Det är riktigt tungt att festa! I alla fall när man festar till klockan halv 9 på morgonen. Tummen upp. Tog sista tåget till Ekenäs igår, sedan var det fest hos Jouni. Det var inte allt för mycket människor där, men ändå var det en av dom roligaste hemmafesterna jag varit på. Skulle inte egentligen ha fått bli där hela natten för mamma, men lyckades på något sätt få henne övertalad :)
 
Följde kusin till bussen idag och före det var vi på kinesiska restaurangen och äta. Usch vad mycket pengar jag har satt på mat det här veckoslutet! Helt klart över 50 euro. Haha. Konstigt att jag inte är tjockare än vad jag är.
 

Mina sötisar läste dagstidningen med mig..
 
Nej nu dör jag just av trötthet. Vill inte ens tänka på hur jobbigt det kommer att vara att stiga upp och gå till skolan på morgonen. Ska bara sätta diskmaskinen i gång och sen i säng. Natinati!

Pasila - Böle

Sitter nu på tågstationen i Hesa med kusin och väntar på tåget. Är på väg till Ekenäs och festa! Bloggar mera imorgon, promiisee.

Ps. Aj mina fötter.


Will you be there?

Snällt gick jag till skolan klockan 8 på morgonen, men nehe, tydligen hade vi ingen lektion då och började först 10. Typiskt. Sitter nu hemma och har gjort flera skolarbeten färdiga. Tänker bjuda på dagens outfit och sedan sticka iväg till skolan igen!



Toppen är systers från BikBok.

Utstyrsel .

Skola och marknad i Ekenäs, jeu, dit for hela dagen. Hade jättekul med tjejerna på marknaden och slösade pengar på kinesisk mat och godis. Sedan en liten cruis och hemma var jag kring halv elva.

Hade på mig både min nya tröja och min nya skjorta från H&M idag. Tycker väldigt mycket om dem båda! Skjortan är lite annorlunda eftersom den är ljusrosa men har vit krage :) Båda två kostade väl ca 20 euro, så 40 tillsammans. Riktigt bra pris för en snygg tröja och en ordentlig skjorta.


Myser i soffan .

Så här har jag myst hela dagen; med täcket i soffan tittandes på 90210. (Obs! Jag har faktist gjort lite läxor också!)


Project Free TV

Som vanligt sötast på stan i min gula regnjacka samt Hunters. Man måst väl till butiken ibland också fast det ösregnar och man är sjuk. Köpte det jag har levt på de senaste dagarna, d.v.s. avokado, grynost och bovetegröt. Mums. Och en hel del coca cola light.


Nätdejting på en helt ny nivå .

Gissa om jag spärrade upp ögonen när jag råkade se den här reklamannonsen på Google! Huhhu, allt ska det finnas. Men usch, tänk vad hemskt att det tydligen finns en hemsida för människor i parförhållanden där de kan vara otrogna. Vad är det för idé liksom?


It starts now .

Och så satt man vid datorn igen. Eller jag har mer eller mindre suttit framför den hela dagen så.. Är inne på mitt nionde avsnitt av 90210 idag! Började se på season 3, och serien är lika bra som vanligt.
 
Men jo, hemma och sjuk ännu idag. Imorgon måst jag bara proppa mig full med burana, finrexin mm och släpa mig till skolan. Har varit ute på promenad med hunden, men inte långt alls. Inte ens ute i friska luften mådde jag mycket bättre. Blä.
 

Min lilla sötis hittade en fin sovplats åt sig.. :)

Medan jag ändå är i gång ..

.. så får ni ett till youtube-klipp! Älskar alla videon med de här tjejerna. Helt ljuvliga, underbart roliga och man sitter alltid med ett stort smile när man ser på dem. Här är ett nyligen upplagt avsnitt där de träffar Justin Bieber.
 


http://raimyo.files.wordpress.com/2011/12/sophia-grace-and-rosie-0131.jpg
 
Rekommenderar avsnittet där de får träffa Nicki Minaj, superkul! Tror att det var därifrån de blev kända faktist.

Dress classy and dance cheesy!

Haha, hur roligt är inte det här klippet?! Innehåller dessutom världens bästa citat!


Det här med finska jaa..

Finskaprovet kommer ju gå riktigt fint om jag får såna här resultat.. Oj jestas så jag hatar det där språket! Inget illa menat mot alla finnar osv, men jag har verkligen skitsvårt att lära mig den där finskan.
 

Någon övning jag gjorde på nätet..

Förkyld och hemma .

Håller på och lagar te åt mig. Kanske halsen mår bättre av det, just nu är den väldigt sjuk och det värker i hela huvudet.


Några tankar så här på kvällen .

Ligger här i sängen och funderar på ett och annat. Funderar på saker som borde göras.

Jag borde lacka naglarna. Just nu är dom ännu röda från förra veckans torsdag, alltså slitna och fula. Tre stycken naglar är faktist rosa.. Fint.
Jag borde också sätta i gång med en uppgift i psykologin samt lära mig lite finska inför det kommande provet. Till sist ska jag beställa en prenumeration på Hbl! Får riktigt 50% rabatt eftersom jag är studerande och bor ensam. När man prenumererar på tidningen har man dessutom möjlighet att läsa den på nätet samt via deras App till Iphonen. Super.



Alla bilder och foton här på bloggen är tagna av mig om jag inte säger något annat, så snälla kopiera inte utan lov!


I don't care, I love it !

Det blev en kort power walk med syster innan vi for till kiosken och köpte choko. Hehe, mums. Sedan såg vi filmen '18 year old virgin' i min säng. Nu har jag jobbat en stund och snart blir det X-factor och gröt! Har helt klart haft ett jättemysigt veckoslut med familjen :)
 

Mamma lagade också moussaka åt mig idag! Världens godaste.



Förresten, värst vad många som är på Nickelbacks konsert idag. Hela framsidan på Facebook är fylld med statusar om just det.. :o Tycker att det är lite konstigt bara eftersom Nickelback är världens sämsta band med världens sämsta låtar och världens äckligaste sångare. Sry alla fans, men så tycker jag!

På lite sämre humör, men bättre än igår .

Somnade tydligen med springbyxorna på igår, så vad passade nu bättre än att fara på en länk genast man steg upp? Länken gick dock riktigt bajs, min knöl på foten värkte så tusan att jag måste gå kanske 3 av 4 km. Ska boka tid till läkare så fort som möjligt.
 
Har lite läppsift på för omväxlingens skull :)
 
Nu blir det mys resten av dagen hemma. Är inte riktigt på humör för att hitta på något extra. Måste jobba lite och titta igenom lite skolsaker. Skulle sitta riktigt fint med en chokladstång från kiosken, d.v.s om jag orkar släpa mig dit i något skede. Jättetungt att gå 400 m liksom.

Nattligt besök .

Haha fick helt random besök just. Chillade här vid mig en stund tillsammans med syster, Wilma och resten av karana som kom hit. Hahaha. Skitkul var det ialf!
 


Sött tänkte man :)

Today .

Haft en riktigt bra dag idag. Shoppat lite i nya H&M i Borgå, ätit på McDonald's, druckit världens godaste mochaccino på Coffee House och myst hemma med tacos med mamma och syster! Var också ut på en länk.


Morgonmål hos pappa .


Hälsningar från Borgå!

Ursäkta kvalitén :(

Har världens bästa och sötaste syskon, helt klart :)


So delicious .

Oj gudars skyming vad det var gott med kinesiskt. Endast 8 euro för lunch-buffén! Och allting var så himla gott. Åt en stor portion plus lite ris till och jag är ännu mätt, fem timmar senare.


Uppdatering från tåget .

Hallooj! Sitter som bäst på tåget till Hesa. Ska först möta upp syster och äta kinesiskt, sedan till pappas jobb och därifrån till Borgå. Agerar barnvakt ikväll. Har inte sett småbröderna på säkert två månader! Hur kul som helst att få vara med dem ikväll :)

Nu får ni en fin bild på min hand och så får ni lova att vara jätteavundsjuka när jag snart sitter och mumsar världens godaste mat!


Here we go again!

Oj vad det här gjorde min dag. Mamma är bäst som alltid fixar biljetter till deras matcher! :)


Adidas .

Blev tydligen lite för ivrig med ny springjacka och allt, för jag for ut på länk innan jag hann tänka efter och komma på att jag faktist hade feber tidigare idag. Nåja, när jag väl var ute kunde jag väl lika bra springa lite.
 
 
Jättesvårt att få en bra bild på nya jackan med bara Iphonen och utan någon annan som kunde hjälpa, men fick ändå en helt okej bild. Jackan hade kostat över 75 euro, men fick den på 30% rea!

Förälskad .

Okej, jag är truly in love med min nya design här! Hur cool är inte bakgrunden liksom? Gjorde den helt själv från scratch. Lite sådär space-tema, ni vet.
 
 
Något jag borde ändra på eller som inte funkar? Kommentera gärna!