What it's like

Tjolahopp. Har haft en skön dag med flera promenader. Imorgon ska jag uträtta ett ärende åt mamma i Stockmann och sedan gå på veckans sista lektion innan jag åker iväg till Karis för att fira veckoslut.



Delade på denna med mamma och syster till kvällsmål. Plockade ut de ljusröda godisarna åt mig (fanns endast fyra stycken, buu) och skänkte resten åt de andra.


Stay

Gissa om jag sov gott i min nya säng! Steg ändå upp lite tidigare än igår. Redan klockan 12 tog jag spårvagnen några hållplatser in mot stan. Köpte en ny tröja och ett par vantar samt en stor slush ice som jag hämtade hem åt Molly som är sjuk och har varit hemma från skolan idag.
 
Min egen skola börjar klockan fem, så nu ska jag kolla igenom några uppgifter i matematiken och sedan göra mig klar att fara. Hinner på sjuans tåg till Karis vilket betyder att jag är framme redan kl 8. Länk står då på schemat!

 
Bjuder på två verkligt fina bilder på mig eftersom jag är på sådant humör. Har min nya tröja på. Den glittrar lite, men det syns inte riktigt på bilderna.

I've loved and I've lost

Har ett skönt sportlov bakom mig och gick glatt till skolan idag. Igår spenderade jag dagen i Påminne tillsammans med Janni, Alfons och hans kompisar. Riktigt kul att stå på skidor igen efter en allt för lång tid! Vädret var också perfekt, inte ett enda moln på himlen och inte heller många minusgrader. Efter slalombacken for vi till bollhallen och hejade på Emma som hade match. Med sista krafterna för dagen satt vi i Serendi ett par timmar.
 
Innan jag kom till Hesa idag hann jag vara ut på en promenad i solen med fint sällskap. Fast jag vaknade så sent som klockan två mitt på dagen så är jag nu trött och ska börja sova. Efter skolan imorgon åker jag tillbaks till Karis för att sova en av mina sista nätter i vår lägenhet där. För er som inte har följt med så noggrant i mitt liv ska jag sammanfatta min situation för nu. Fick även en kommentar om det. - Jag har bott hela det här skolåret ensam i Karis sedan mamma och syster flyttade till Helsingfors. Nu har vi äntligen fått vår nya lägenhet här i Tölö färdig renoverad, så jag har nu flyttat in här tillsammans med mamma och Molly. Varför flyttar jag också hit då? Jo för att det skulle bli för dyrt för mamma att ha tre lägenheter (en sommarlägenhet i Dalsbruk har vi också) och det kändes helt enkelt bäst så här. Jag har alltid tyckt om Karis, men ibland känns det som att människor där aldrig riktigt växer upp och många stannar kvar där hela livet. Mest kommer jag att sakna den svensktalande majoriteten där och så klart mina vänner som jag inte kommer att se lika ofta mera. Ångrar aldrig att vi flyttade dit, men 5½ år där räckte riktigt bra. Nu blir det åtminstone lite på ett år i Helsingfors och sedan vet man aldrig vad som händer.
 
 
Invigde nya lägenheten idag med tacos och världens godaste alkoholfria äppelcider från Ikea! Mitt rum är än så länge väldigt tomt, men min nya stora 160 cms säng är i alla fall här. Jees.

Hot right now

Äntligen ligger jag i min säng efter en lång dag. Det var start klockan sju på morgonen till hesa med mamma. Fick köra hela vägen till hennes jobb, roligt med morgonrusning och allt. Tog mig därifrån vidare till mormor med metron. Slöade en stund framför tv:n innan vi gick in till Östra centrum och Itis som köpcentret heter nu för tiden. Sedan tillbaks till mammas jobb och iväg med vår hyrda paketbil. Fick både en soffa och en säng in till nya lägenheten.

Kom hem omkring halv sju till Karis. Var på en riktigt ordentlig länk och fastän både mitt knä och min vrist värkte lite så klarade jag av en konstigt lång sträcka. Hade som vanligt några korta pauser då jag gick.. :) Skönast för vristen så.

Nu har vi tömt lägenheten på rätt så mycket saker och det börjar vara ganska tomt. Imorgon kör vi in till stan med grejjorna och själv kommer jag tillbaks till Karis på eftermiddagen igen. Måst ju njuta av vår lägenhet ännu några nätter till så länge vi har kvar den!

Okej, det här blev ett lite längre inlägg om mitt halvtråkiga liv än vanligt, men det stör knappast. Ni som läser läser och ni som inte gör det missar inte så farligt mycket skoj. Gonatt!


Back to premium

Uppdaterade nyss min Spotify tillbaks till premium, härligt. Håller på att uppdatera min playlist med en massa bra låtar. Usch, det har varit jättetråkigt utan Spotify Premium då man inte kan lyssna via Iphonen eller något alls. Dessutom är väl kvalitén på ljudet bättre med premium? Jaja, rekommenderar hur som helst det till alla er som tycker om att lyssna på musik. Kostar 9,99 e/månad.
 
Igår hade jag giirlsen här hos mig samt några andra och skoj var det. På söndag det var det myskväll och övernattning hos twinsen med Emma. Försöker hålla ett rätt så fullt schema den här veckan så att jag inte ska tänka och sakna för mycket. Kör imorgon till Hesa med mamma för att träffa mormor och sedan far jag till Borgå. Hem igen på torsdag då det är innebandymatch och möjligen en kusin på kommande. Eller hem och hem, om ca en vecka är mitt hem i Helsingfors igen efter 6 år i Karis. Den första mars är jag officiellt inskriven som hesabo.
 
Söt jag var igår.

Can you hear me?

 
Ny kofta och fina klarröda/orangea naglar. Har tillbringat hela dagen åt att se på övningar inför gamlas dans som är imorgon. Penkkisprogram var det också på förmiddagen. Eftersom jag inte är med och dansar imorgon så får jag sköta om musiken. Riktigt kul att vara med på ett hörn. På dagen äter vi på Socis och mot kvällen efter dansen drar vi oss ut i skogen för att festa tillsammans med klassen.
 


Var sugen på kebab idag, men ingen hann komma med mig och äta så det fick bli sallad hemma istället. Lyxade till det lite med både lax, avokado och mozzarella! Ett par chokladbitar till efterrätt som vändagspresent till mig själv.

Skoldagen över

Sitter på tåget hem med en slush ice i handen som vanligt. Hade religion igår och idag matematik, både lärarna och eleverna i nya skolan verkar shyssta! Matchar dessutom nagellacket med byxorna idag.


Just give me a reason


Hittade nyss den här låten på Youtube. Tycker inte annors om Pink så värst mycket, men i den här låten tillsammans med Nate Ruess från Fun lät det riktigt bra! Texten är också fin.

Trouble trouble

Vet inte riktigt vad jag ska säga om gårdagen, men den var ganska awesome. Först var jag med killarna och skjuta lerduvor med hagelgevär (såg nog mest på) och sedan blev det grillning i kåtan. For hem en sväng och tog med mig Emma tillbaks för att festa lite. Dansade och hade det hur kul som helst tills vi blev för trötta.
 
 
Känner mig aningen trött, så tror nästan att det blir en kall skön dusch nu och sedan kryper jag ner under täcket en stund till och väntar på kvällen. Och tack till Janni som fick mig att börja lyssna på Taylor Swift - I knew you were trouble som nu spelas på repeat dygnet runt här hemma..

Bu blä sjuk

Uppdaterar från sängen som jag har legat i hela dagen. Okej nä, jag var faktist till butiken efter wc-papper och näsdukar och så tog jag en låång tupplur i soffan. Orsaken till min lathet är feber och snuva. Snorade ganska mycket igår redan och under natten smög sig febern också på. Trots det hade jag en helt mega bra dag, var i farten från kl 8 på morgonen till 10 på kvällen då jag kom hem igen. Hade läkarbesök i Ekenäs, åt på Harolds med Paulina som jag hängde med i flera timmar, köpte nya byxor och en ny tröja, var på kaffe med Emma, senare med twinsen i Serendi ett par timmar och när jag kom hem blev det filmmys. Dessutom köpte mamma biljetter åt mig och Pau till Mange Makers den 22.3! Riktigt V.I.P och allt, jee. Blir första gången jag går ut som 18-åring här i Finland, födelsedagen firar jag ju i Paris!
 
Tråkigt att jag skulle bli så här sjuk idag, hade planerat att träffa Emma och gå på match med henne. Mamma och Molly är på väg hem hit till Karis nu för att sköta om mig, hihi.
 
En så här söt bild får ni på mig och Emma från förra gången vi var på match.
 
Aja, fick en till kommentar om varifrån mitt turkosa Iphoneskal är. Hittade det faktist i H&M. Riktigt billigt var det också, 5 eller 6 euro kanske?

Jelly bean

Tjenis penis. Halva denna tisdag har gått åt till att städa lägenheten eftersom det idag igen var bostadsvisning. Har ändå också hunnit med att baka kladdkaksmuffins, gått ut med Ruby på lång promenad, varit på kebab med Emma, övningskört med mamma, varit till butiken och gått på en till lång promenad med Janni och snöbollen!
 
Nu sitter jag i sängen med datorn och mumsar upp mina godisar som jag köpte i förrgår. Det var någon ny sort, så måste helt enkelt smaka.
 
 
Många av smakerna var riktigt goda, men t.ex. cinnamon - kanel, smakade bara illa! Den smakade verkligen kanel..

Svar på fråga

Fick en kommentar med frågan om var jag har köpt det där smycket/pluggen som man kan lägga på telefonen i hålet som är till för hörlurar och som även skyddar mot damm.

Jag har tre stycken olika smycken, två "diamanter" och ett hjärta. Den ena lilla diamanten beställde jag från en hemsida samtidigt som jag köpte några Iphoneskal och de två andra är från Glitter. I Glitter finns det ganska många olika och det kommer ofta nya. Priset ligger väl på ca 3-6 euro styck, lite beroende på.

 
Har just sett igenom Torka aldrig tårar utan handskar för tredje gången. Första gången såg jag när den kom på Sveriges tv, sedan när den kom på Fst5 och nu på Youtube. Grät som vanligt under de sista 10-15 minuterna av tredje avsnittet. Försöker få tillbaks en lite mera normal dygnsrytm, så ska hoppa i säng nu. Gonatt!

Turkos



Två bilder från lördag. Några flera har jag inte, inte några som är tillräckligt fina för att visas ialf. Tyckte åtminstone att min bål blev fin! God var den också. Gjorde en till, men som var röd och smakade hallon. Hela kvällen var skitkul och kl 3 drog vi iväg på efterfest. Igår sov jag nästan hela dagen och då jag vaknade på kvällen for jag efter en pizza åt mig och slöade framför TVn tills jag for och sova igen, haha.
 
Idag är det då måndag och första dagen på min lediga vecka. Skönt.

På tågstationen

Var i princip för sista gången i Karis-Billnäs gymnasium idag. Åtminstone som elev. Skall dock och hjälpa till på gamlas dans samt delta i festen efteråt. Har en hel vecka ledigt nu fram till den 11:e då min nya skola börjar. Ska börja förbereda flytten till Hesa under tiden och bara ta det lugnt.

Väntar på tåget till Hesa och det lilla röda ni kan skymta i min kass nedan är en påse chips, men sssch, det är hemlis. Har inte ätit något ännu idag och får inte mat förrän ca kl 5 hos pappa, så måste få något salt i mig före det!